PRAGUL DE VALIDARE A FOST ATINS

Site-ul Comisiei Electorale Centrale arată că în acest moment la urnele de vot s-au prezentat peste 33 la sută din alegătorii înscriși în listele electorale.

Potrivit Codului Electoral, alegerile sînt validate dacă la ele participă nu mai puțin d o treime dintre cei înscriși în listele electorale. În acest moment, la alegeri au participat 932 529 de votanți, ceea ce constituie peste 33 la sută din cei înscriși în listele electorale.

Asta înseamnă că a fost atins pragul care va permite validarea alegerilor. 

Prezența femeilor este mai mare decît cea a bărbaților și constituie peste 54%. Pînă la această oră, bărbații din Moldova au votat în proporție de puțin peste 47%.

Cea mai activă categorie de vîrstă este cea între 56-70 de ani și constituie peste 37% din alegători. În municipiul Chișinău, pînă la această oră au votat puțin peste 32% din alegători. Cei mai activi sînt cetățenii cu drept de vot din sectorul Centru al Capitalei. Aici peste 33% din chișinăuieni și-au exercitat dreptul constituțional. Cel mai activ raion este Ocnița, aici peste 38% din alegători și-au votat președintele pentru următorii patru ani.