PRABUSIREA AVIONULUI AIRBUS A320: COPILOTUL A ASCUNS CA ERA BOLNAV

Copilotul avionului Airbus A320 al companiei Germanwings, suspectat că a provocat intenţionat prăbuşirea aparatului de zbor în Alpii francezi, a ascuns că era bolnav şi că trebuia să fie în concediu medical inclusiv în ziua accidentului, a anunţat vineri Parchetul din Düsseldorf, în vestul Germaniei, relatează AFP şi Reuters.

Anchetatorii au găsit la domiciliile sale "adeverinţe de concediu medical detaliate" şi care vizau de asemenea şi "ziua faptelor", a explicat Parchetul într-un comunicat, fără a preciza natura bolii.

"Au fost confiscate documente medicale care indică o boală şi un tratament recomandat de medici", au mai spus procurorii din Düsseldorf, oraşul unde locuia copilotul şi unde trebuia să ajungă avionul care a decolat de la Barcelona.

"Faptul că există note medicale care spun că nu era în capacitate de a lucra, printre alte lucruri, şi care au fost găsite răvăşite, fiind recente şi vizînd inclusiv ziua faptelor, susţine ipoteza bazată pe examinarea preliminară conform căreia persoana în cauză le-a ascuns angajatorilor şi colegilor informaţia că era bolnav", a mai indicat Parchetul.

Potrivit procurorilor, documentele au fost găsite în urma percheziţiilor la locuinţele copilotului Andreas Lubitz din Düsseldorf şi Montabaur.

Sursa: Agerpres