POZITIA FRACTIUNII PARLAMENTARE PSRM PRIVIND MANIPULAREA SI DEZINFORMAREA FRACTIUNII COMUNISTILOR

Fracțiunea comuniștilor din Parlamentul RM, pe 21 noiembrie, a răspîndit conștient o declarație falsă. Potrivit acesteia, deputați socialiști, Vasile Bolea și Adrian Lebedinschi, ar fi votat raportul comisiei parlamentare cu privire la ”implicarea fondului Open Dialog” și fondatoarea acestuia, Ludmila Kozlovska, în problemele interne ale țării”, elaborat de parlamentul RM pe 4 octombrie 2018.

În acest sens, fracțiunea Partidului Socialiștilor remarcă următoarele:

1. Deputații socialiști au participat la lucrările acestei comisii în calitate de observatori.

2. Deputații socialiști nu au votat pentru nici o decizie a acestei comisii.

3. Deputații socialiști nu au votat și nici semnat pentru raportul final al comisiei ”Open Dialog”.

Reieșind din cele menționate mai sus, fracțiunea PSRM califică declarația comuniștilor drept o dezinformare deliberată falsă, care vizează manipularea opiniei publice și denigrarea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova.

Amintim fracțiunii comuniștilor că regimul Partidului Democrat există anume datorită eforturilor comuniștilor și a efortului personal al lui V. N. Voronin, care a decis ”să pună umărul” pentru guvernare.

Dacă să vorbim despre voturi dubioase, anume PCRM a votat pentru numirea lui Andrian Candu în funcția de președinte al parlamentului și pentru Chiril Gaburici, în funcția de prim-ministru. Anume PCRM a delegat 14 deputați din cercul apropiat al lui Voronin pentru majoritatea parlamentară a lui Vladimir Plahotniuc. Anume PCRM a transmis clădirea oficiului central al PCRM către Partidul Democrat.

Recomandăm deputaților comuniști, încă odată să-și analizeze toate ”realizările parlamentare”, care sînt calificate de către majoritatea moldovenilor drept o trădare a propriilor alegători.

Remarcăm că singurele ținte pentru minciuni și manipulări, insulte murdare ale comuniștilor lui Voronin sînt PSRM și Președintele RM, Igor Dodon. Înțelegem faptul că democrații lui Vladimir Plahotniuc au nevoie de loialitatea fracțiunii PCRM în convocarea următorului parlament. Pentru ”un umăr” de încredere în formarea viitoarei majorități parlamentare.

Sursa: socialistii.md