Povestea barbatului care a supravietuit in munti mincind albine si fructe de padure

Matthew Matheny, un bărbat din statul american Ohio, care s-a rătăcit pe muntele St.Helens, a supraviețuit timp de șase zile mîncînd albine și fructe de pădure.

Matheny, în vîrstă de 40 de ani, a dispărut în dimineața de 9 August. El a mers în vizită la niște prieteni care munceau în ziua respectivă, a împrumutat un autoturism de la ei și a plecat să petreacă ziua plimbîndu-se pe muntele St.Helens. Cînd nu s-a mai întors înapoi, prietenii l-au dat dispărut la Poliția din ținutul Clark.

Două zile mai tîrziu, mașina a fost descoperită în apropierea unui lac, așa că salvatorii au pornit în căutarea sa cu echipaje și drone. El a fost găsit, în cele din urmă, la aproximativ cinci kilometri de locul în care își parcase mașina, conform CNN.

Linda Matheny, mama bărbatului, a vorbit despre experiența prin care a trecut fiul ei. Potrivit acesteia, atunci cînd a fost găsit avea foarte multe zgîrieturi pe trup și avea răni la picioare, din cauză că purta papuci atunci cînd a dispărut, iar aceștia i s-au rupt.

„O să îl strîng de gît, nu știu ce căuta acolo în șlapi. Habar nu am”, a spus Linda.

Potrivit femeii, atunci cînd a fost găsit, Matthew era conștient. El a fost transportat la spital cu un elicopter. Ca să supraviețuiască, s-a hrănit cu albine și fructe de pădure.

„Mi-a zis că albinele se tot țineau după el, așa că le-a ucis și le-a mîncat. A ajuns într-un punct în care a crezut că nu va mai fi găsit. S-a gîndit că pînă aici i-a fost”, a declarat Linda Matheny, într-o conferință de presă, precizînd că fiul ei primește îngrijiri pentru deshidratare. (Sursa: CNN)