POPULAŢIA TERREI AR PUTEA AJUNGE PÎNĂ ÎN 2100, LA 11 MILIARDE DE OAMENI

Potrivit unei noi analize de ordin statistic, populaţia Terrei ar putea ajunge, pînă în 2100, la 11 miliarde de oameni, prognoză care depăşeşte cu 800 milioane de persoane o previziune din 2011, informează Huffington Post, citat de b1.ro.

Creşterea mondială a populaţiei va avea loc datorită naşterilor din Africa care nu au scăzut la fel de repede pe cît arătau preiecţiile statistice iniţiale. "Rata natalităţii din Africa a încetinit sau s-a oprit la un nivel mai ridicat decît prevăzusem iniţial şi, ca urmare, populaţia din Africa va creşte", a declarat Adrian Raftery, profesor de statistică la Universitatea Washington, coautor al studiului. În prezent, populaţia Africii este de 1,1 miliarde de oameni, însă ea va creşte pînă în 2011 de aproape patru ori şi va ajunge la 4,2 miliarde de persoane. Se pare că populaţia de pe celelalte continente nu va cunoaşte schimbări prea mari.

Europa ar putea înregistra o mică scădere a populaţiei, ca urmare a faptului că numărul deceselor este mai mare decît cel al naşterilor. Pe de altă parte, estimările de creştere a populaţiei realizate de ONU susţin că rata medie a natalităţii ar putea creşte cu 0,5 copii per femeie. Acest lucru va duce la o creştere mai mare a populaţiei mondiale la sfîrşitul secolului, între 7 şi 17 miliarde.