Pompeo: Departamentul de Stat va facilita tranzitia pentru instalarea Administratiei Joe Biden

Departamentul de Stat „va onora” angajamentul Administraţiei Donald Trump de iniţiere a tranziţiei pentru instalarea echipei Preşedintelui ales, Joseph Biden, a anunţat Vineri secretarul de Stat american în exerciţiu, Mike Pompeo, conform CNN, scrie mediafax.   

„Vom face lucrurile pe care Preşedintele ni le-a ordonat în virtutea deciziei Administraţiei Serviciilor Generale. Este o solicitare juridică şi onorăm întotdeauna astfel de promisiuni”, a declarat Mike Pompeo.

Preşedintele Donald Trump a acceptat lansarea procedurilor pentru tranziţia puterii, deşi nu a recunoscut încă oficial victoria lui Joe Biden în scrutinul prezidenţial.

Preşedintele ales al SUA, Joseph Biden, va începe să primească de săptămîna viitoare rapoartele zilnice ale serviciilor de informaţii, a anunţat echipa de tranziţie. Informarea, un sumar scris al rapoartelor serviciilor secrete primit zilnic de Preşedintele SUA, îi va fi trimisă lui Joseph Biden începînd de Luni, a declarat Jen Psaki, purtătorul de cuvînt al echipei de tranziţie.

Biroul Directorului Comunităţii Naţionale de Informaţii (ODNI) a anunţat deja că Preşedinţia SUA a aprobat accesul lui Joe Biden la rapoartele serviciilor secrete, în cadrul procedurilor privind transferul puterii.