Politistii spanioli au confiscat peste 800.000 de comprimate de ecstasy de la o retea criminala internationala din care faceau parte si romani

Forţele de ordine spaniole au anunţat, Vineri, că au confiscat 827.000 de comprimate de ecstasy, în cadrul „celei mai mari capturi de droguri sintetice” din ţară. Liderul organizației era un olandez, iar din rețea făceau parte și români.

Această operaţiune a făcut posibilă destructurarea „principalei organizaţii criminale internaţionale responsabile de dezvoltarea şi distribuirea majorităţii drogurilor sintetice consumate în Spania”, se arată în comunicatul emis în comun de Garda Civilă şi Poliţia naţională, transmite Agerpres.

Această organizaţie – ai cărei membri sunt de naţionalitate olandeză, spaniolă, română, columbiană şi italiană – îşi avea sediul în Barcelona, unde dispunea de două ateliere de producţie, în Malaga şi în Ibiza, în Insulele Baleare.

Unsprezece persoane au fost reţinute în urma acestei operațiuni, inclusiv capul rețelei, un bărbat de naţionalitate olandeză. Opt dintre persoanele reţinute au fost încarcerate.

Pe lîngă ecstasy, ofiţerii au confiscat şi alte tipuri de droguri sintetice, precum şi aproape 400 de kilograme de haşiş şi marijuana, pe care reţeaua le vindea în Ţările de Jos (Olanda) pentru a finanţa achiziţionarea substanţelor necesare fabricării drogurilor sintetice.

Spania este considerată una dintre principalele porţi de intrare pentru drogurile care ajung în Europa, însă capturile forţelor de ordine constau de obicei în cocaină sau canabis.