Politia spaniola a arestat un profesor britanic acuzat ca a abuzat 36 de copii

Poliţia spaniolă a anunţat, Vineri, că a arestat un profesor britanic, prezentat ca un ”prădător sexual periculos”, care a abuzat 36 de copii la Madrid şi este deja condamnat în Regatul Unit, relatează AFP, potrivit agerpres. Victimele aveau între 4 şi 8 ani. Suspectul avea ”o cantitate imensă de fotografii şi videoclipuri” pe care apoi le-a postat pe forumuri pedofile prin intermediul reţelei de internet criptate Tor, a declarat Poliţia într-un comunicat. Suspectul, care oferea ocazional servicii de babysitter, şi-a ascuns cazierul judiciar din Regatul Unit folosind o identitate falsă şi documente falsificate.

”A profitat de statutul său de profesor pentru a avea acces la victime şi pentru a cîştiga încrederea părinţilor şi, în acest fel, a putut deţine o cantitate uriaşă de material”, a comunicat Poliţia.

Ancheta a început la începutul anului 2020, cînd Poliţia spaniolă a fost contactată de cea australiană care a detectat imagini pe reţeaua Tor care păreau să fi fost difuzate de cineva din Spania.

Poliţia spaniolă a descoperit atunci că o mare parte din imagini au fost realizate într-o şcoală primară bilingvă din Madrid.

Anchetatorii l-au demascat, în cele din urmă, pe profesorul care îşi schimbase identitatea, pentru a ascunde faptul că fusese deja condamnat la doi ani de închisoare în Regatul Unit, pentru că deţinea imagini cu copii victime ale abuzurilor sexuale.