POLITIA LE-A PUS GIND RAU VITEZOMANILOR SI ALTOR SOFERI CARE INCALCA REGULILE IN TRAFIC

În următoarele zece zile, pe traseele naționale, prezența inspectorilor de patrulare va fi mult mai resimțită. Aceștia, împreună cu colegii din alte subdiviziuni, vor monitoriza respectarea regulilor de circulație și vor sancționa șoferii care depășesc viteza, conduc în stare de ebrietate, nu cedează trecerea pietonilor sau automobilelor cu girofarul pornit.

Daniel Mazepa, șef de secție în cadrul Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP), a declarat într-un briefing de presă că măsura vine după ce a fost ridicată starea de urgență, perioadă în care eforturile au fost concentrate pe prevenirea răspîndirii virusului.

În cadrul acțiunilor sînt implicați și ofițerii de la brigada cu destinație specială „Fulger”, care vor interveni dacă șoferii nu vor respecta cerințele inspectorilor.

Pavel Apostol, șef de secției în cadrul INSP, a menționat că în următoarele zece zile va fi desfășurată operațiunea: „Viteza”, fiind implicate mașinile capcane pe segmentele cu risc sporit de accidente. Polițiștii vor folosi radare performante, cu care vor depista vitezomanii, chiar și pe timp de noapte. Și șoferii care se eschivează de la răspundere pentru încălcările fixate de camerele video vor fi în vizorul oamenilor legii. Pentru documentarea acestora vor fi organizate filtre. Șoferii care circulă în stare de ebrietate riscă să rămînă fără permis de conducere.

Inspectorii de patrulare vor desfăşura şi operaţiunea: „Pietonul”. Vor fi sancționați atît șoferii care nu acordă prioritate, cît și pietonii care încalcă regulile de circulație. O altă acțiune planificată este: „Girofarul”, în cadrul căreia vor fi monitorizați șoferii care nu acordă prioritate ambulanței și altor unități de transport cu girofarul conectat.

După încheierea acțiunii „10 zile de activități împotriva accidentelor în traficul rutier”, INSP va prezenta rezultatele.

Sursa: IPN