POLITIA GERMANA A ARESTAT UN SIRIAN DE 19 ANI SUSPECTAT CA PREGATEA UN ATENTAT TERORIST

Poliția germană a arestat marți dimineața un sirian de 19 ani suspectat că pregătea un atentat islamist cu exploziv în Germania, a anunțat Parchetul antiterorist într-un comunicat, informează AFP.

Bărbatul, prezentat ca Yamen A., a fost arestat în zori de forțele speciale ale poliției germane, în orașul Schwerin, în nord-estul țării, iar mai multe apartamente din această regiune situată la nord de Berlin au fost percheziționate.

Tînărul este suspectat că «a planificat și a pregătit în mod concret un atentat cu motivație islamistă în Germania, cu ajutorul unui exploziv foarte puternic», a subliniat Parchetul federal german, competent în probleme de terorism.

«Nu s-a stabilit deocamdată dacă suspectul avea deja o țintă sau nu», a precizat Parchetul, subliniind de asemenea că nu dispune de elemente privind apartenența suspectului la o «organizație teroristă».

Potrivit anchetatorilor, sirianul a luat decizia «cel mai tîrziu în iulie 2017, de a face să explodeze o bombă în Germania, cu obiectivul de a ucide și a răni un număr cît mai mare de persoane».

În săptămînile ce au urmat, el a început să-și procure produse chimice și materiale necesare pentru construirea încărcăturii explozive.

Sursa: Agerpres