POLITIA DA DETALII IN CAZUL EXPLOZIEI DIN CAPITALA

Poliția precizează că persoana care a provocat explozia a fost identificată deja, fiind vorba de un bărbat cu antecedente penale din Capitală.

Inspectoratul General de Poliție a prezentat în cadrul uni briefing de presă detalii cu privire la explozia care s-a produs astăzi în strada Armenească din Capitală, în urma căreia au fost ucise două persoane.

Șeful Inspectoratului General de Poliție, Alexandru Pînzari, a declarat că deflagrația a fost provocată de un dispozitiv exploziv neidentificat deocamdată, însă nu a fost vorba de o acțiune deliberată.

Potrivit Poliției, un bărbat a intrat în magazin în jurul orei 11:00, luînd de pe raft cel puțin 10 pachete de țigări și îndreptîndu-se spre ușă. Atunci cînd i s-a cerut să plătească, acesta a intrat în conflict cu vînzătoarea. În acel moment, din mîna sau din rucsacul bărbatului a căzut obiectul exploziv care a detonat. Bărbatul a fost ucis pe loc.

Reprezentantul IGP a precizat că puterea exploziei a fost propagată în afara magazinului, un trecător fiind ucis de deflagrație.

Poliția a dezvăluit că identitatea celui care a provocat explozia a fost stabilită, fiind vorba de un bărbat din Chișinău, născut în 1968, condamnat anterior în mai multe rînduri.

Amintim că explozia a avut loc astăzi, în magazinul Jardin, situat la intersecția străzilor Armenească și Mateevici din Chișinău.

Sursa: sputnik.md