POLITIA BRITANICA RECUNOASTE CA SE CONFRUNTA CU O ACTIVITATE TERORISTA IN CRESTERE

Poliția britanică a recunoscut vineri că se confruntă cu o creștere a activității teroriste cu arestări 'aproape zilnice', acest mesaj transmis de coordonatorul național pentru antiterorism survenind după ce joi a fost arestat în apropierea parlamentului un bărbat care avea cuțite asupra sa, iar în cursul serii s-a desfășurat o operațiune antiteroristă încheiată cu alte patru arestări, încă două persoane fiind reținute apoi în timpul nopții, transmite AFP.

'După ororile de la Londra cu săptămîni în urmă (...), vreau să asigur populația că nivelul în creștere al activității teroriste este avut în vedere de către poliție și serviciile de securitate pe tot cuprinsul țării și efectuăm arestări aproape zilnice', a declarat la o conferință de presă Neil Basu, coordonatorul național pentru antiterorism al Marii Britanii.

Referindu-se la cazul bărbatului în vîrstă de 27 de ani arestat în apropierea parlamentului și avînd cuțite asupra sa, oficialul britanic a menționat că două percheziții sînt în desfășurare.

Cît despre operațiunea teroristă din seara de joi, în care sau fost arestate patru persoane, dar s-a soldat și cu rănirea unei femei atinse de gloanțe, Neil Basu a precizat că persoana rănită 'este în continuare la spital în stare gravă, dar stabilă'.

Un martor ocular a declarat că a văzut în timpul operațiunii antiteroriste cum o femeie 'purtînd un fular negru, o burka neagră' a căzut la pămînt, el precizînd de asemenea că în casa luată cu asalt de poliție locuia o familie de origine somaleză.

În total au fost arestate în cursul acestei operațiuni șase persoane toate suspectate de terorism, respectiv un adolescent în vîrstă de 16 ani, două femei în vîrstă de 20 și 28 de ani, doi bărbați de asemenea în vîrstă de 20 și 28 de ani și încă o femeie în vîrstă de 43 de ani.

Sursa: Agerpres