POLITIA A LANSAT O CAMPANIE CE PREVEDE ACTIVITATI IMPOTRIVA ACCIDENTELOR IN TRAFICUL RUTIER

„Zece zile de activități împotriva accidentelor în traficul rutier” este genericul unei campanii, lansată de către Inspectoratul Național de Securitate Publică (INSP) al Inspectoratului General de Poliţie. Aceasta prevede mai multe acţiuni menite să asigure siguranţa în trafic, să conştientizeze şi să disciplineze atît şoferii, cît şi pietonii, în ceea ce ţine de respectarea regulilor de circulaţie.

 „Este o măsură majoră pentru a reveni în străzi, după ce o perioadă poliţia a fost concentrată mai mult asupra acţiunilor de prevenţie a răspîndirii coronavirusului. Pentru realizarea acesteia şi-au unit forţele mai multe structuri ale poliţiei naţionale, fapt ce va eficientiza acţiunea, care are scopul să minimalizeze relaxarea în urma stării de urgenţă”, a explicat în cadrul unui briefing Daniel Mazepa, șeful Secției prevenire delincvență a Direcției prevenire a INSP.

Potrivit sursei citate, cu începere din 22 mai, poliţia revine cu o acţiune, în care timp de zece zile se va afla pe străzile naţionale şi locale, zi şi noapte. „Pînă la 31 mai vom fi peste tot, împreună cu echipele „Fulger”, care vor interveni în forţă acolo unde nu va fi suficientă buna înţelegere şi colaborarea verbală şi va fi nevoie de făcut ordine şi disciplină. De asemenea, am prevăzut şi vor fi absolut inadmisibile actele de corupere şi influenţare a poliţiştilor. Or, cei care cred că „vor putea aranja cumva treaba” să nu-şi facă iluzii”, a specificat reprezentantul poliţiei.

"Acţiunea cuprinde o serie de operaţiuni, pe care înainte le desfăşuram separat, însă de data aceasta diferite activităţi vor fi incluse într-un plan complex. Ne dorim o colaborare, nu intenţionăm să adunăm amenzi, scopul campaniei este de a readuce disciplina pe străzi, iar legile să fie respectate”, a relevat Mazepa.

Peste zece zile, poliţia va face o totalizare, care va aduce răspunsurile la mai multe întrebări legate de securitatea rutieră.

Problemele ordinii în trafic şi respectarea regulilor de circulaţie, la fel ca şi subiectul curselor auto ilegale, au redevenit actuale după un grav accident rutier produs pe 17 mai, în care au decedat două persoane.