POLITIA A DESCHIS O CAUZA PENALA PE NUMELE TINARULUI CARE S-A BARICADAT INTR-O GRADINITA

Oamenii legii au iniţiat o cauză penală în privinţa tînărului de 29 de ani care în seara zilei de miercuri a ameninţat un poliţist cu arma, după care s-a baricadat într-o grădiniţă din centrul capitalei şi a strigat că se împuşcă. Acesta este acuzat de tentativă de omor asupra unui colaborator al poliţiei, dar şi asupra prietenei sale.

Şeful interimar al Inspectoratului General al Poliţiei, Gheorghe Cavcaliuc, a declarat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, că acţiunea individului a fost pregătită din timp întrucît „tînărul avea în geantă un bilet de adio, iar arma sa era încărcată cu 22 de cartuşe”.

„Astăzi va fi finalizată expertiza armei deţinute de tînăr. În baza acestei expertize, procuratura va decide dacă va iniţia o cauză penală şi pentru procurarea şi păstrarea ilegală de arme şi muniţii”, a precizat Cavcaliuc.

În seara de miercuri tînărul respectiv se certa în stradă cu iubita, iar la apropierea unui poliţist a scos arma şi l-a ameninţat, după care a fugit spre grădiniţa aflată pe strada A. Bernardazzi. De acolo a început a ameninţa pe cei din jur că va împuşca sau se va sinucide cu pistolul.

Dacă va fi găsit vinovat, tînărul riscă pînă la 15 ani de închisoare.