POLITIA A ANUNTAT CA ORHEILAND NU DISPUNE DE AUTORIZATIE SANITARA DE FUNCTIONARE

În pofida restricțiilor impuse de autorități și pe lîngă faptul că din 25 mai curent nu dispune de autorizație sanitară de funcționare, parcul de distracții „OrheiLand”, din orașul Orhei, și-a continuat activitatea, ieri, 28 iunie, expunînd riscului sănătatea public, acțiuni care contravin legislației, a anunțat Inspectoratul General al Poliției.

Poliția precizează că demontarea gardului îi păstrează statutul de parc de distracții și, respectiv, agentul economic este obligat să se conformeze, de rînd cu ceilalți antreprenori, restricțiilor impuse de autorități.

Inspectoratul General al Poliției menționează că polițiștii au asistat la toate acțiunile întreprinse de aceștia, monitorizînd ordinea publică și securitatea cetățenilor și cere, în continuare, conformare și respectarea gradului de sănătate public, mai ales că publicul prezent acolo este format preponderent din copii.

Astfel, IGP intervene cu solicitarea către toți gestionarii/proprietarii/administratorii și nu în ultimul rînd către autoritățile publice locale să asigure îngrădirea accesului către spațiile respective. În cazul constatării nerespectării măsurilor stabilite de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică, poliția va acționa în corespundere cu cadrul normativ și se va conduce de toate pîrghiile legale.

IGP solicită și cetățenilor să dea dovadă de mai multă responsabilitate, să-și protejeze copiii, să evite spațiile aglomerate, să nu formeze grupuri mai mari de 3 persoane, să păstreze distanța socială, iar dacă spațiul nu le permite atunci neapărat să poarte măști.