POLIŢIA A REŢINUT MEMBRI AI UNEI GRUPĂRI SPECIALIZATĂ ÎN EVAZIUNE FISCALĂ ŞI SPĂLARE DE BANI

Oamenii legii au reţinut doi membri ai unei grupări specializate în evaziune fiscală şi spălare de bani.

Roman Moraru, şef al Direcţiei investigare fraude din cadrul Inspectoratului Naţional de Investigaţii, a declarat astăzi la o conferinţă de presă că membrii grupării efectuau tranzacţii valutare cu sume mari de bani, fără a elibera bonuri de casă şi fără a solicita datele de identificare ale clientului.

Poliţiştii au desfăşurat primele percheziţii la casele de schimb valutar gestionate de membrii grupării în vara anului trecut. În urma acestora au fost ridicate 1,6 milioane de lei, bani obţinuţi ilegal, potrivit poliţiei. Totuşi, gruparea şi-a continuat activitatea ilegală încă timp de aproximativ un an.

Ieri, oamenii legii au efectuat 13 percheziţii la case de schimb valutar, în automobilele şi la domiciliile figuranţilor, în momentul unei tranzacţii de schimb valutar. Persoanele percheziţionate aveau asupra lor 600 mii de lei. În total, au fost depistate 1,5 milioane de lei.

Roman Moraru a specificat că în acest caz a fost sesizată Banca Naţională a Moldovei şi a fost intentat un dosar penal. (Moldpres)