PNL ROMÂNIA DESCHIDE O ORGANIZAŢIE LOCALĂ ÎN REPUBLICA MOLDOVA

Începînd de astăzi, 29 noiembrie, Partidul Naţional Liberal (PNL) din România va avea o organizaţie locală şi în Republica Moldova, la Chişinău. Despre aceasta a anunţat conducerea formaţiunii la o conferinţă de presăla IPN. Senatorul român Viorel Badea a menţionat că deschiderea acestei organizaţii face parte din strategia partidului de a crea filiale în întreaga lume.

„Am luat decizia de a organiza şi o filială în Republica Moldova pentru că mulţi dintre simpatizanţii şi membrii partidului care îşi au domiciliul aici au venit cu solicitarea să fie reprezentaţi într-o filială deschisă în statul în care domiciliază”, a spus senatorul.

Preşedintele interimar al organizaţiei, Tudor Cojocariu, a subliniat că demersul de a înfiinţa o organizaţie a PNL România în Republica Moldova reprezintă, pe de o parte, expresia voinţei cetăţenilor români din Republica Moldova de a activa ca membri în cel mai puternic partid de centru-dreapta din România, iar, pe de altă parte, reprezintă materializarea strategiei politice a partidului de a oferi un cadru politic eficient pentru cetăţenii români de pretutindeni.

Deputatul român Ionuţ Stroe a subliniat că PNL România manifestă sprijinul şi totala deschidere pentru românii de pretutindeni. „Îmi pare rău că această organizaţie se constituie în Republica Moldova mai tîrziu decît cele din alte ţări. Am considerat tot timpul că atît cei din stînga, cît şi din dreapta Prutului sunt români”, a menţionat deputatul.

Radu Surugiu, membrul PNL România, a declarat că orice tip de legătură este necesar pentru promovarea parcursului european pe care trebuie să-l aibă ambele ţări. „Sper că şi Republica Moldova să consfinţească acest drum pe care l-au ales de cîţiva ani. Am toată încrederea că înfiinţarea unei filiale a PNL, atît în Republica Moldova, cît şi alte state, este un pas firesc, foarte important. Ne asumăm toată responsabilitatea să promovăm valorile liberale şi valorile dreptei din România şi în Republica Moldova, şi sperăm ca acest lucru să ajute la consfinţirea democratizării şi îndreptarea pe un drum bun a tuturor”, a subliniat Radu Sorinca.

Deputatul PNL România, Mugurel Cozmanciuc, a spus că deschiderea acestei organizaţii în Republica Moldova dovedeşte unitate şi o intenţie de colaborare pentru viitor.