PLDM, VICLENIA ADVERSARILOR SI RISCUL DEZONORANT DE A FI NEGOCIA CU EI

Mai există în RM vreun procuror sau ofiţer anchetator de Poliţie cu demnitate?

Autor: Mihai CONŢIU

Miercuri, 4 Noiembrie, la şedinţa Consiliului Politic Naţional al PLDM, a fost votată decizia firească şi legitimă ca liberal-democraţii să nu participe la negocierile pentru formarea unei guvernări mafiote şi corupte, care oricum se va afla sub patronajul lui Vladimir Plahotniuc, la fel ca şi viitoarea majoritate parlamentară.

Decizia nu s-a luat uşor, căci foarte mulţi dintre reprezentanţii PLDM sînt victimele şantajului politic din partea PDM (Dumitru Diacov a şi anunţat că „există deja doi care vor vota guvernul”), sînt ameninţaţi cu dosare penale fabricate la comandă, le sînt oferite sume ameţitoare de bani spre a se vinde PDM-ului, cei din teritoriu sînt avertizaţi că le vor fi tăiate din subvenţiile bugetare curente şi tot aşa. Spre cinstea PLDM, indiferent de toate aceste presiuni mafiote, formaţiunea şi-a păstrat demnitatea şi nu s-a plecat în faţa voinţei mafiotului şef al RM Vladimir Plahotniuc. Acum fiţi siguri că milioanele de euro pentru a fi cumpăraţi deputaţii PLDM se vor dubla sau chiar tripla, dar se vor intensifica şi presiunile. Într-un timp relativ scurt, vom afla şi numele celor care, eventual, vor face Pact cu Diavolul Plahotniuc.

Cinismul liderului de paie al PDM, Marian Lupu, este de-a dreptul halucinant, iar asta şi din clipa în care tocmai el este cel care îi acuză pe cei din PLDM de ipocrizie, de făţărnicie şi prefăcătorie, pentru că nu doresc să participe la negocierile umilitoare de formare a unei noi alianţe de guvernare. Tot acest purtător de cuvînt al lui Vladimir Plahotniuc îşi exprimă speranţa că „se vor găsi mulţi deputaţi democrat-liberali proeuropeni care se vor alinia la aceste negocieri". Cînd spune asta, se înţelege că se gîndeşte la milioanele de euro pe care stăpînul lui le-a aruncat în joc spre a-i cumpăra pe acei deputaţi liberal-democraţi care s-ar putea lăsa cumpăraţi ca nişte vite.

Nu mai puţin cinic este şi Mihai Ghimpu, care, cu prefăcătorie, emite din bezna intelectului său intenţia de a participa la formarea unei majorităţi de guvernare doar cu „forţele proeuropene”, în nici un caz cu comuniştii sau socialiştii. Fireşte că şi el se gîndeşte la paralele uriaşe aruncate în joc de acelaşi stăpîn şi al lui, Plahotniuc, pentru cumpărarea a cît mai mulţi deputaţi liberali-democraţi, dar şi la dosarele lui Dorin Chirtoacă aflate în seifurile lui Plahotniuc.

Adevărata sinucidere a PLDM s-ar fi produs doar în contextul dezonorant prin care ar fi participat la o guvernare aflată în totalitate în subordonarea lui Plahotniuc, cu Parlament cu tot. Indiferent de cîţi deputaţi liberal-democraţi va reuşi, totuşi, să cumpere Plahotniuc, PLDM are obligaţia morală fundamentală faţă de alegătorii săi de a nu capitula în faţa loviturii de stat săvîrşită în clipa în care Guvernul Streleţ a fost demis, chiar dacă partidul va rămîne doar cu un singur deputat, cu Valeriu Streleţ. Faptul că a fost o lovitură de stat nu se pune la îndoială. Acest lucru se ştie şi prin Caucazul de Nord, pe unde au fost trimise „scrisorile de acreditare”.

Indiferent de calităţile lor – deputaţi, preşedinţi de raioane, primari sau şefi de organizaţii locale –, PLDM-iştii care au trădat deja partidul şi cei care o vor face nu sînt nimic altceva decît nişte vite şi nişte măscărici demn de dispreţuiţi de Plahotniuc, Lupu sau Ghimpu, care-şi vor freca şi palmele de bucurie că îl rănesc şi mai mult pe Filat cu ajutorul acestor şobolani politici.

În cea mai penibilă situaţie se află complicele oligarhului, Mihai Ghimpu, (adus de Filat în coaliţie!) care va cam fi nevoit să participe la o guvernare împreună cu indispensabilii comunişti, despre care şi acum spune că nu-i doreşte într-o alianţă comună. O să se ţină de cuvînt şi o să iasă din alianţa de guvernare dacă în aceasta vor fi cooptaţi şi comuniştii? Greu de crezut! Mai depinde şi de ce post o să i se propună, căci acest nătărău politic încă se tot visează preşedinte da ţară! Mai depinde şi de ce-şi doreşte Alina Zotea, mîndruţa lui mai tînără decît el cu vreo 40 de ani, care-i suportă crizele de hemoroizi, tusea şi flegmele tabagice nu că ar fi cine ştie ce ca bărbat cu măcar un minim de intelect, ci pentru că îi poate oferi funcţii şi că este un multimilionar extrem de prosper din cîrdăşia lui cu Plahotniuc.

Ca o ironie a sorţii, atunci cînd Ghimpu spune că nu va face parte decît dintr-o alianţă cu forţele proeuropene, nu şi cu PCRM, trebuie, de dragul adevărului, să constatăm că Vladimir Voronin şi comuniştii săi au făcut de mii de ori mult mai multe fapte pentru integrarea europeană a RM decît Ghimpu, care, începînd cu anul 2010, a sabotat-o pe toate căile posibile.

Mai există în RM vreun justiţiar cu demnitate?

După toate cele care se întîmplă cu Justiţia din România, în RM se aud tot mai multe voci care cer ca Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) din România să treacă Prutul. Oameni buni, dar nu este nevoie! Aici poate exista un DNA în orice procuror de la CNA sau ofiţer anchetator de Poliţie care ar avea curajul să-i instrumenteze un dosar penal lui Plahotniuc, să-i întocmească un mandat de reţinere şi să-l încătuşeze, fie şi pentru „suspiciuni de corupţie”, aşa cum au procedat cu Filat. Am vrea să vedem cum va vota atunci actuala componenţă a Parlamentului!

Da, ştim că procedura este grea, că presupune avizul superiorilor lor, care sînt slugile plătite ale lui Plahotniuc, dar de ce să n-o facă pe cont propriu, în numele legii şi în interes naţional de maximă urgenţă şi securitate?! Fiţi siguri că un astfel de procuror sau ofiţer anchetator de poliţie curajos ar deveni erou naţional, i s-ar ridica statuie, iar poporul se va transforma în garda lui de corp. Oare chiar să nu mai existe în RM vreun procuror sau ofiţer anchetator de Poliţie cu demnitate, cu vocaţie de erou, de salvator al naţiunii?

Imaginaţi-vă că dacă vreun procuror sau ofiţer anchetator de Poliţie ar avea curajul să recurgă la o astfel de acţiune, pe cont propriu, fără acordul superiorilor corupţi, numele lui ar deveni cunoscut în toate ţările lumii şi toată comunitatea internaţională i-ar sări în sprijin. Aici nu-i nevoie decît de curaj, conştiinţă naţională, respect faţă de lege, dorinţa de a scăpa ţara de un individ care a luat Statul în captivitate şi un dosar penal cu suficiente probe care să justifice cercetarea lui în stare de arest. Dar să nu-l umiliţi aşa cum face el cu alţii, să-i respectaţi demnitatea de om lui Plahotniuc!

Orice procuror şi ofiţer de Poliţie a jurat să servească ţara, nu un singur individ, un oligarh şi un mafiot, aşa cum o fac superiorii acestor instituţii. În aceste circumstanţe, se impun măsuri excepţionale de operare penală şi executare, iar asta deoarece este vorba despre interesul naţional, despre uzurparea puterii de stat, subminarea economiei naţionale şi multe altele. Există, totuşi, în CNA, Procuratură şi Poliţie vreun procuror sau ofiţer anchetator dispus să redea onoarea acestor instituţii?