PLDM S-A DECLARAT DESCHIS PENTRU NEGOCIERI

PLDM se declară deschis pentru negocieri, însă nu va discuta cu grupul Ghimpu. Poziţia a fost expusă, pe 25 aprilie, de liderul PLDM Vlad Filat în cadrul unei emisiuni TV.

Potrivit lui Filat, PLDM va face totul pentru evitarea alegerilor anticipate. ”Noi vom negocia cu PD, reformatorii din PL şi cu deputaţii neafiliaţi, pentru că ne dorim un Guvern fără isterie şi nebunie”, a opinat Filat. El a spus că negocierile se vor purta fără condiţionări. „Vrem să readucem la etapa iniţială situaţia nu doar în vederea negocierilor”, a adăugat liderul liberal democraţilor. Filat a recunoscut că a făcut o serie de concesii la negocierile cu PD, însă situaţia se va schimba.

Preşedintele PLDM a specificat că deşi nu este de acord cu decizia Curţii Constituţionale de luni, 22 aprilie, el s-a conformat acesteia. „CC nu poate substitui alte instituţii în stat şi m-am adresat deja la CEDO pentru că mi-au fost lezate direct drepturile cetățeneşti”, a spus Filat.

Şi liderul PD Marian Lupu a anunţat ieri că formaţiunea pe care o conduce îşi menţine poziţia şi va participa la negocieri pentru crearea unui noi Executiv.

Luni, 22 aprilie, la cîteva ore după anunţul PD şi a grupului reformator al PL privind susţinerea creării unui nou Guvern condus de Vlad Filat, Curtea Constituţională a emis o decizie prin care califică neconstituţional decretul preşedintelui Nicolae Timofti privind desemnarea lui Filat drept candidat la funcţia de Premier.

Moldpres