PLDM, PDM SI PCRM AU OPTAT PENTRU ALEGEREA CIT MAI GRABNICA A CONDUCERII PARLAMENTULUI

Reprezentanţii Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Partidului Democrat din Moldova (PDM) şi cei ai Partidului Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM) au avut o nouă rundă de discuţii. La sfîrşitul întrevederii aceştia au declarat că optează pentru deblocarea activităţii Parlamentului şi alegerea cît mai curînd posibil a conducerii forului legislativ.

Sergiu Sîrbu, deputat PDM, a afirmat că discuţiile sînt constructive şi că rezultatele acestora ar putea fi cunoscute în cîteva zile. ”Este nevoie să găsim anumite soluţii pentru ca cît mai curînd posibil să avem o şedinţă de Parlament, să alegem organele de conducere ale acestuia. Înţelegem cu toţii că ori avem stabilitate, ori ne pasc alegerile anticipate. Sperăm ca în cîteva zile să avem mai multe rezultate ale acestor consultări. Avem două-trei zile la dispoziţie, nu mai mult”, a specificat Sîrbu.

Vadim Pistrinciuc, deputat PLDM, a comunicat că în cadrul întrevederii s-a discutat despre agenda parlamentară. ”Cel mai urgent în acest sens este formarea structurilor de lucru ale Parlamentului. Discutăm despre agenda priorităţilor parlamentare, începînd de la stabilirea structurilor care să facă posibil ca Parlamentul să funcţioneze şi nu în ultimul rînd priorităţile legislative”, a conchis liberal democratul.

Şi deputatul PCRM Artur Reşetnicov a spus că reprezentanţii celor trei partide au discutat despre priorităţile Parlamentului şi alegerea conducerii acestuia astfel încît ”activitatea Legislativului să fie deblocată”. ”Vedem înţelegere din partea acestor partide că este necesar de a iniţia cît mai urgent activitatea Parlamentului”, a precizat Reşetnicov.

Participanţii la discuţii au mai afirmat că dialogul va continua.

Sursa: Moldpres