PLDM INSISTA PE INDEPLINIREA CONDITIILOR INAINTATE PENTRU A REVENI LA MASA DE NEGOCIERI

PLDM nu va da curs invitației de a participa la consultări cu PDM, pînă la expunerea poziţiei acestuia pe marginea tuturor elementelor de viziune politică anunţate de către fracțiune anterior.

”Fracțiunea a luat act de abordarea PDM în privinţa nominalizării unui candidat neafiliat politic pentru funcţia de Prim-ministru al Republicii Moldova și a constatat că este prematur să se expună dacă această atitudine este una sinceră şi are scopul să rezolve criza politică şi să răspundă intereselor cetăţenilor”, se precizează în comunicat.

Potrivit acestuia, PLDM consideră că discuţiile şi consultările politice ar trebui să înceapă în condiţii egale pentru toate părţile participante. Iar acest fapt presupune că PDM, după votul comun cu comuniştii şi socialiştii pentru demiterea Guvernului AIE 3, nu-şi poate păstra funcţii în conducerea Parlamentului.

În același context, PLDM a anunțat că invită partidele neafiliate sistemului oligarhic, dar şi deputaţii neafiliaţi să se expună pe marginea soluţiilor pentru scoaterea statului din captivitate şi crearea precondiţiilor necesare pentru depăşirea gravelor probleme cu care se confruntă ţara.

De asemenea, conducerea PLDM a specificat că fracţiunea sa va merge la consultările cu șeful statului, Nicolae Timofti, și va participa şi în continuare în activitatea parlamentară, și va promova proiectele care vor aduce schimbări pozitive pentru oameni.