PLDM CONDAMNĂ COMPORTAMENTUL DISTRUCTIV AL COMUNIŞTILOR

PLDM va utiliza toate mijloacele legale pentru a nu permite obstrucţionarea activităţii instituţiilor statului într-un moment de maximă importanţă pentru Republica Moldova. Declaraţia a fost făcută de preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, în cadrul unei conferinţe de presă, în care a dat aprecieri comportamentului de ultimă oră al opoziţiei parlamentare, dar şi a anunţat care vor fi acţiunile viitoare ale PLDM.

Vlad Filat a opinat că iniţierea de către opoziţia parlamentară a moţiunii de cenzură pentru a demite guvernul este lipsită de orice logică şi are scopul de a destabiliza situaţia şi a împiedica parcursul european al Republicii Moldova.

”Partidul Liberal Democrat califică această moţiune drept un act de iresponsabilitate politică, care are drept scop destabilizarea situaţiei interne. Guvernul are suportul popular, politic, pentru a continua parcursul european al Republicii Moldova. Atacurile din acest moment împotriva Guvernului nu mai sînt doar acţiuni politice ci, spun ferm: sînt atacuri împotriva interesului naţional al Republicii Moldova!”, a declarat Vlad Filat.

Preşedintele PLDM a mai accentuat faptul că schimbările începute în 2009 încep să dea roade, iar oamenii înţeleg că doar apropierea de UE aduce bunăstare şi un viitor sigur pentru fiecare.

”Se vede că momentul de care ne apropiem, succesul şi unitatea Republicii Moldova nu le plac unora care încearcă prin toate mijloacele să destabilizeze, să întoarcă Republica Moldova de pe calea aleasă. Voi spune clar şi răspicat: nu vor reuşi”, a declarat Vlad Filat.

În această ordine de idei, liderul PLDM a condamnat comportamentul violent şi agresiv al comuniştilor în timpul aşa-ziselor proteste şi implicarea copiilor în acţiuni politice. ”Este mai mult decît cinic acest gest disperat, este împotriva propriilor cetăţeni. Comuniştii, pretinşi statalişti, nu ezită să demonstreze încă o dată că nu poartă respect nici statului şi instituţiilor sale, nici cetăţenilor şi nici credinţei”, a menţionat Vlad Filat.

În context, Vlad Filat a specificat că instituţiilor statului li se va solicita să-şi intensifice activitatea, inclusiv pentru a preveni provocările şi pentru a le da un răspuns pe măsură provocatorilor.

”În ultimul timp au mai fost şi multe alte provocări. Unele încearcă să genereze mişcări de dezbinare în sud, altele să manipuleze cu minciuni mass media, comunitatea formatorilor de opinie. Sursa acestor provocări sînt forţele care nu doresc unitatea, modernizarea şi stabilitatea Republicii Moldova. Or, parafarea Acordului de Asociere şi de Liber Schimb anume aceasta înseamnă– o ţară unită, dezvoltată şi cu un viitor clar european. Este unica soluţie viabilă pentru Republica Moldova, care nu are alternativă”, a mai declarat Vlad Filat.

Preşedintele PLDM a făcut apel către întreaga clasă politică, nu doar către partidele parlamentare, să demonstreze consecvenţă, maturitate şi responsabilitate.

”Chemăm toate forţele pro europene să se solidarizeze cu mesajul nostru şi să condamne acţiunile comuniştilor”, a menţionat Vlad Filat.

(După un comunicat PLDM)