PLDM CALIFICĂ DECIZIA CC DREPT UNA POLITICĂ

PLDM a emis, pe 23 aprilie, o declaraţie în care califică decizia CC drept una strict politică şi care creează un precedent periculos pentru funcţionarea statului de drept în Republica Moldova.

Potrivit declaraţiei, decizia CC interpretează tendenţios norma de drept şi poate avea un impact negativ pe termen lung asupra dezvoltării democratice a Republicii Moldova. “În situaţia creată, PLDM va acţiona în conformitate cu principiile statului de drept, cu normele democratice şi valorile europene autentice, punînd şi în continuare la baza acţiunilor sale interesele cetăţenilor”, se arată în declaraţie.

Conform sursei citate, tot principiile democratice au stat la baza acţiunilor PLDM, inclusiv în ultima perioadă, “care a fost caracterizată de consultările şi negocierile privind învestirea noului Guvern, după desemnarea absolut legală a preşedintelui PLDM, Vlad Filat, la funcţia de Prim-ministru”.

“Pornind de la interesul ţării şi al cetăţenilor, PLDM a făcut concesii fără precedent, acţionînd în detrimentul partidului şi al liderului său. Ne-am ghidat strict de interesul cetăţenilor de a trăi într-o ţară europeană, liberă, democratică şi prosperă. Spre regret, efortul depus de PLDM a fost anihilat de interese politice înguste” se mai arată în mesaj.

În acelaşi context, PLDM anunţă că îşi reconfirmă ataşamentul faţă de valorile democratice şi face apel către toţi actorii politici şi către toate instituţiile statului să se menţină în limita unor acţiuni legale.

Moldpres