PLAHOTNIUC SI PDM, IN DOLIU

Sfîrșitul celui mai celebru criminal american

Charles Manson, liderul sectei cunoscută sub numele de ”familia Manson”, care a comis numeroase crime în anii 1960, a murit, luni, la vîrsta de 83 de ani. Manson şi-a petrecut ultimii 45 de ani din viață într-o închisoare din California. Manson a primit această condamnare după ce a organizat unele dintre cele mai cunoscute episoade de crime în serie din istoria recentă a Statelor Unite. În anii 1960, Manson a format un grup din mai mulți indivizi cu antecedente penale, care ulterior avea să fie cunoscut drept ”familia Manson”. Membrii acestei secte comiteau crime la ordinele lui Manson.

În anul 1969, Manson și-a trimis adepții să ucidă șapte oameni, iar procurorii l-au acuzat că a avut în plan să stîrnească un război rasial. Printre victimele ”familiei Manson” s-a numărat și Sharon Tate, soția celebrului regizor Roman Polanski. Aceasta a fost înjunghiată de 16 ori de membrii acestei secte. Alte patru persoane care se aflau în locuința lui Sharon Tate au fost ucise într-o manieră brutală.

De la momentul condamnării, Charles Manson și gruparea ”familia Manson” au fost subiectul a zeci de documentare și romane. În timpul încarcerării, Manson nu a renunțat la practicile ilegale, fiind acuzat în repetate rînduri de comiterea unor acte violente, amenințări sau posesie ilegală de arme.