PLAHOTNIUC RENUNTA LA MANDATUL DE DEPUTAT

Vladimir Plahotniuc a anunțat că nu va mai activa în nicio instituție a statului.

Fostul lider al Partidului Democrat din Moldova, Vladimir Plahotniuc, a declarat marți că renunță la mandatul de deputat în organul legislativ suprem al țării.

”...Eu nu doresc să mai activez, în nici un fel, în vreo instituție a statului și astăzi am depus mandatul de deputat în Parlament”, a scris el pe pagina sa de Facebook.

Plahotniuc a fost ales deputat în Parlamentul Moldovei n circumscripția uninominală nr. 17 (Nisporeni). Prin urmare, în această circumscripție urmează să aibă loc alegeri parlamentare noi.

 

Plahotniuc a plecat din țară

Vladimir Plahotniuc a părăsit Moldova pe 14 iunie, imediat după ce Partidul Democrat a anunțat că trece în opoziție. O săptămână mai târziu acesta și-a anunțat demisia din funcția de președinte al PDM. Presa a scris că Plahotniuc s-ar afla acum în SUA.

Ministrul de Interne, Andrei Năstase, a confirmat anterior că pe numele fostului președinte PDM a fost inițiat un dosar penal în Elveția.

El a declarat că informațiile cu privire la anchetă au fost tăinuite de către procurorul general Eduard Harunjen. În scrisoarea adresată Consiliului Superior al Procurorilor, în care se solicită inițierea procedurii de pornire a urmăririi penale împotriva Procurorului General Eduard Harujen, Năstase se referă și la dosarul penal deschis de autoritățile elvețiene împotriva lui Plahotniuc.

Potrivit presei, Plahotniuc ar deține mai multe proprietăți imobiliare peste hotare, inclusiv în Elveția, în valoare de aproximativ 30 de milioane de euro.

Anterior, Ministerului Afacerilor Interne al Federației Ruse l-a pus sub acuzare pe Vladimir Plahotniuc, în absența acestuia, pentru infracțiunile de contrabandă și punere în circulație a drogurilor în proporții deosebit de mari.

Sursa: sputnik.md