Plahotniuc, aliatul fara de care americanii nu ar putea tine in friu Rusia

Putin, în stare de şoc, după ce a citit cum oligarhul moldovean este eroizat în ziarul celei mai controversate secte din lume

Autor: Mihai CONŢIU

Luni, 30 Octombrie, întreaga suflare gazetărească din Republica Moldova, ca la comandă, a citat copios dint-o „analiză a editorialistului american Jeremy Frankel”, care a fost publicată de portalul washingtontimes.com. Din această „analiză”, aflăm despre Vladimit Plahotniuc lucruri care ne fac să ne gîndim cu milostenie la Vladimir Putin şi toţi cei care au curajul să mîrîie la SUA. Totodată, „analiza” publicistului american trebuie să ne facă să intrăm în pămînt de ruşine că nu suntem în stare să-i apreciem lui Plahotniuc geniul politic, iar asta mai ales în contextul în care publicistul, deplîngînd şi o oarecare nepăsare a oficialilor americani faţă de el, îşi exprimă satisfacţia evlavioasă scriind: „Plahotniuc a făcut numeroase gesturi prietenești față de SUA și liderii acestora, în numele Guvernului R. Moldova, dintre care multe au fost întîmpinate cu tăcere din partea noastră”.

„Dacă vrem să facem față furtunii întruchipată de Vladimir Putin și Rusia, avem nevoie de aliați care au o astfel de experiență și știu cum să rămînă fermi”, a mai scris Jeremy Frankel. „Analistul” american este convins că SUA au un aliat de încredere în R. Moldova, „iar acesta este Vlad Plahotniuc”, liderul Partidului Democrat din Moldova (PDM). „În calitate de preşedinte al PDM, el a stat ferm împotriva perspectivei conturate pe termen lung ce prefigurează o subordonare a R. Moldova față de Rusia. PDM a reafirmat în mod repetat devotamentul său faţă de doctrinele occidentale, cum ar fi democraţia”.

Am ajuns de rîsul lumii! Ne recunosc americanii geniile politice, iar noi, ca nişte sărăntoci şi retardaţi, îl acuzăm pe Plahotniuc de furtul miliardului, de capturarea Statului de drept şi de alte fleacuri, fără de care el n-ar putea salva R. Moldova şi SUA de „pericolul rusesc” şi, mai cu seamă, de Putin. Din surse nesigure, aflăm că Putin este încă în stare de şoc, după ce a citit cum oligarhul moldovean este eroizat în washingtontimes.com, după ce a înţeles că degeaba spun americanii că el este „furtună”, atîta vreme cît în R. Moldova există „uraganul devastator Plahotniuc”.

Înainte de a galopa mai departe prin măruntaiele acestui subiect, ţin să-mi exprim imensa admiraţie faţă de ziariştii moldoveni care, dis-de-dimineaţă, citesc cu însufleţire şi evlavie washingtontimes.com şi ne ţin şi pe noi, ăştilalţii, la curent cu tot ce se întîmplă în lume cu Plahotniuc, deja conectat la o puternică sectă!

Cît o fi donat Plahotniuc Bisericii Unificării din SUA pentru acest articol?

Pentru mine şi pentru tine, dragă cititorule, care nu citim, zilnic, cu noaptea în cap şi cu sufletul la gură washingtontimes.com, am scotocit puţin prin Internet să văd şi eu ce-i cu drăcovenia asta de ziar care ştie despre Plahotniuc mai mult decît toţi moldovenii la un loc, inclusiv familia sa, bănuim. Astfel, am aflat că The Washington Times este un ziar cotidian editat în Washington DC, care a fost fondat în 1982 de reverendul coreean Sun Myung Moon. Cînd am aflat de Moon, care este şi cel care a pus, în 1954, temeliile fiinţării celei mai controversate secte numită Biserica Unificării, m-am lămurit.

Cei mai tineri cititori sau cei neinteresaţi nu ştiu ce-i cu această sectă, dar eu, personal, de-a lungul anilor, am tot citit despre acţiunile tenebroase în care a fost implicată această sectă de-a lungul timpului. Trebuie să vă spun că Biserica a fost condusă de Moon pînă la moartea sa de pe 3 Septembrie 2012. De atunci, văduva lui, Hak Ja Han, și-a asumat conducerea bisericii. Numărul membrilor acestei secte este estimat la circa două milioane, iar aceştia au fost îndoctrinaţi să creadă că Sun Myung Moon este Mesia. Mai departe, veţi înţelege că nimic nu se face fără bani atunci cînd apelezi la „serviciile imperiului sectant Moon”!

Adevărul despre Moon şi secta sa, ultimii aliaţi ai lui Plahotniuc

După ce şi-a subordonat cultul creştin neoprotestant baptist, prin Valeriu Ghileţchi, Plahotniuc a înţeles cît de importantă este şi influenţa sectelor, la a căror adepţi îndoctrinaţi total visează orice politician cinic, mai ales dacă e vorba de Plahotniuc, Diacov, Lupu sau Candu.

Sun Myung Moon s-a născut în 1920, în Coreea. Va studia în Japonia şi va ajunge inginer electronist. Face de mai multe ori închisoare. O dată pentru „infracţiune la adresa ordinii sociale”. Apoi cinci ani de detenţie pentru adulter. Şi-a abandonat soţia, ca urmare a unei revelaţii divine, pentru a se căsători cu una din adeptele sale. Va avea, succesiv, patru soţii, ultima fiind „noua Evă”, „mamă a universului”. Avea să mai fie închis o dată în 1986, în Statele Unite, pentru fraudă fiscală.

În învăţătura noului profet, Iisus Cristos nu este Dumnezeu. Cristos a dat faliment, a fost învins de Satana. A murit prematur, răstignit, ceea ce nu i-a permis să aibă o soţie, să întemeieze o familie din care să se dezvolte un trib, o naţiune care să instaureze împărăţia lui Dumnezeu pe Pămînt. Îi revine lui, reverendului Moon, care a întemeiat o familie perfectă, model pentru toate familiile, misiunea de a fi un alt Mesia, de data aceasta triumfător. El cu discipolii săi luptă împotriva lui Satana. Secta e implicată puternic în lumea politică, financiară. A creat un imperiu financiar uriaş, la scară mondială, cu o reţea puternică de uzine, în special de armament, hoteluri, restaurante, imobile, terenuri.

Recrutările se fac în primul rînd printre adolescenţi şi tineri labili. La intrarea în sectă tinerii trebuie să predea tot ce posedă şi tot cîştigul pentru munca prestată se varsă în visteria organizaţiei. În fiecare dimineaţă credincioşii se înclină în faţa tabloului lui Moon, spunînd: „Noi vrem să-ţi aducem cît mai mulţi bani cu putinţă pentru ca tu să poţi unifica lumea”.

Tinerii trebuie să-şi părăsească familia pentru a putea să intre în sectă. Odată intraţi, e practic imposibil să mai iasă. Ascultarea e totală. Însuşi Moon hotărăşte cine cu cine trebuie să se căsătorească. Căsătoriile sunt colective – uneori sute de cupluri dintr-o dată –, şi este însuşi Moon cel care le oficiază, îmbrăcat în veşminte de mare preot. Dramele suferite de familiile care îşi pierd, practic, copiii sunt numeroase. Nu numai pentru metodele de îndoctrinare, de spălare de creier, de condiţionare psihică, ci şi pentru fraudele fiscale şi afacerile murdare în care este implicată, secta este interzisă în unele ţări ca Israel şi Austria.

Ce-or fi crezînd creştinii care votează PDM? Dar jurnaliştii care citesc washingtontimes.com şi nu spun cititorilor adevărul pînă la capăt?

Să nu se înţeleagă că recurg la excese de fidelităţi creştine! Pur şi simplu, mă gîndesc la membri şi simpatizanţii PDM, care în marea lor majoritate sunt creştini ortodocşi, dar care, din diferite interese meschine cotidiene, refuză să vadă sau să pună în discuţie modalităţile necreştineşti prin care liderii lor aleg să-şi facă propagandă. Sigur că de vină este şi presa care nu spune adevărul pînă la capăt în diferite reprezentări ale liderilor politici.

Avem, aşadar, unm articol laudativ la adresa lui Plahotniuc, publicat într-o publicaţie finanţată de o sectă. Istoria acestei secte, după cum puteţi lesne constata, este mai curînd îngemănată cu „istoria politică şi nu numai a lui Plahotniuc”. Din start, fie şi sub aspectul politic propagandistic, valorile creştine sunt date la o parte. Observăm, aşadar, că Plahotniuc vrea să intre în „unele graţii americane” pe cale sectară. Trebui să menţionez că, într-o anumită perioadă, se afirmă că Moon ar fi fost şi agent CIA, dar şi că imperiul aceste secte controversate este încă extrem de puternic, după cum aţi înţeles deja.

Secta fondată de Moon, Biserica Unificării, îşi avea drept obiectiv şi crearea unei Internaţionale anticomuniste, Pe de altă parte, cînd scandalul Watergate se afla spre final, aceeaşi Biserica şi-a mobilizat adepţii într-un ultim efort de apărare a lui Richard Nixon, nevoit totuşi să demisioneze. Mai mulţi tineri misionari americani au declarat, cîţiva ani mai tîrziu, că reverendul Moon, care avea relaţii amicale cu Nixon, a cheltuit sume considerabile pe paginile publicitare vizînd salvarea preşedintelui ameninţat cu prăbuşirea. Ulterior, ziarul News World, primul ziar înfiinţat de Moon, a dus o campanie susţinută în favoarea alegerii lui Ronald Reagan.

Interesele politice şi cele financiare au conlucrat întotdeauna în cazul acestei secte, iar Plahotniuc a ştiut cu cine să se conecteze. Unde-i Dumnezeul aceste secte? Care-i Dumnezeul lui Plahotniuc? Vă las să răspundeţi singuri! Mai ales acum!