Pitipoanca Zotea si prosopul Ghimpu, cu care oligarhul se sterge la partile intime

Păpuşile erotice aduse în Parlament de către deputaţii ţărănoi pentru o ultimă sculare din somn

Autor: Mihai CONŢIU

Înainte de toate, ţin să precizez faptul că în Republica Moldova, spre deosebire de România, termeni ca „piţipoancă” şi „cocalar” nu sunt cunoscuţi. Din acest motiv mă simt dator să vă explic că, în conformitate cu DEX online, „piţipoanca” este acea persoană de gen feminin care se distinge printr-un comportament ostentativ, prin superficialitate; deseori o piţipoancă poate fi văzută în poze indecente pe internet, prin care speră să fie remarcată. Termenul „piţipoancă” este similar celui de „cocalar”. Priviţi poza alăturată şi spuneţi dacă Alina Zotea este sau nu o piţipoancă! Folosesc anume acest termen caracteristic pentru ea întrucît tot îi place să se dea drept româncă, aşa că mi se pare normal s-o aduc în rîndul piţipoancelor din România, care-s învestite cu funcţii importante de către mai vîrstinicii politicieni libidinoşi şi dornici să li se sufle în trompetă pentru o ultimă deşteptare, iar asta pe banii Statului.

Din aceleaşi raţionamente erotice a propulsat-o şi Ghimpu pe Zotea în Parlament, iar evidenţa e mult prea clară spre a fi nevoie să venim cu probe similare, imposibil de administrat de noi, dar nu şi de proprietarul PDM, ca în cazul scandalului sexual din 1998, în care au fost protagonişti fostul preşedinte american Bill Clinton şi stagiara de atunci de la Casa Albă Monica Lewinsky. Atunci procurorii au constatat că preşedintele Clinton şi Lewinsky au întreţinut relaţii sexuale orale, iar probele ADN au demonstrat că sperma de pe celebra rochiţă albastră a Monicăi este prezidenţială. "Am avut o relaţie nepotrivita", spunea Clinton în ziua de 17 August 1998.

Comparaţia, fireşte, este forţată, căci Ghimpu nu poate fi la nivelul lui Clinton nici peste o sută de generaţii, iar Zotea nu credem că are o rochiţă albastră, că ei îi plac rochiţele doar în Parlament, preferînd goliciunea pe stadion (vedeţi poza alăturată!), dar şi pentru că, fiind o moldoveancă parvenită, înghite tot şi tace ca nu cumva să o ia pe o cale paralelă cu Chirtoacă, spre Rusca.

Dacă este să fac o comparaţie între piţipoancele din România şi cele din Republica Moldova, atunci, dragii mei, pot spune că seamănă între ele în materie de „expunere corporală”, incultură, instinctul de supravieţuire a nou-născutului dependent de biberon ca să supravieţuiască şi pasiunea prefăcută pentru babalîcii cu bani. Nu cred că lezez onoarea, demnitatea şi reputaţia profesională a Alinei Zotea atunci cînd spun că poate fi incultă. Spun asta deoarece, pentru exemplificare, vă asigur că ar pica orice test de gramatică elementară dacă ar avea curajul să-mi scrie, măcar o jumătate de pagină, fără greşeli gramaticale, un text pe care să i-l dictez la improvizaţie! Eu să i-l dictez oral, iar ea să-l transcrie! Nu eu să scriu şi ea să-şi dorească oralul!

Nu de mult, la emisiunea „ÎnProfunzime” a Lorenei Bogza de la ProTV, l-am văzut pe „cocalarul politic” Valeriu Munteanu oferindu-i deputatului socialist Vladimir Ţurcanu un preş spre a i-l înmîna Preşedintelui Dodon. Acest rîgîitor de sentinţe politice şi juridice, care el însuşi este un preş al „preşului şi prosopului Ghimpu” cu care oligarhul se şterge la părţile intime, îşi imaginează că are umor atunci cînd sugerează că aceasta ar fi calitatea lui Dodon în raport cu Putin. Cine-l observă mai bine pe acest „politician scelerat”, îşi dă seama că el nici nu ştie să rîdă firesc, să se poarte ca un om normal, iar asta şi din cauza grijilor faţă de averile dobîndite sub „preşul şi prosopul Ghimpu”. Oare cît va mai dura pînă cînd CNA îl va scormoni un pic în „legalităţile” afacerilor lui?

Aşa-zisa găselniţă sugestivă a guzganului politic amintit a preluat-o şi Alina Zotea şi a distribuit-o prin spaţiul virtual. Fireşte că în spaţiul virtual, ea însăşi viind o virtualitate de politician şi femeie-luptător adevărată. Vorbind despre preş, Alina, instinctiv, se gîndeşte şi urăşte preşul pe care trebuie să îngenuncheze în faţa lui Ghimpu ca, pe cale orală, să gîfîie convingător că este româncă, dar tace şi înghite din motive nemărturisite. Revedeţi poza alăturată!

Alina Zotea a preluat behăiturile lui Munteanu în ziua în care se împlineau 68 de ani de la dramaticele deportări. Are Zotea o privire analitică sobră şi raţională asupra acestor deportări la fel cum aş putea fi eu analistul compoziţiei chimice a tetrahidroacvoaluminatului! Cunoscînd bine mentalitatea unor astfel de piţipoance, nu-mi este greu să-mi imaginez că Zotea nu-i preocupată nici măcar în zona expusă în poza alăturată de soarta deportaţilor, ci de urmaşii bogaţi ai acestora din Republica Moldova.

La nivelul celor ca ea, care se ciondănesc deja cu cei vreo 31 de ani, cînd „gheaghea” Ghimpu cunoaşte deja preţul silicoanelor, îi înţelegem spaima de o ratare inevitabilă. Cine va fi dispus „s-o preia” dintre colacii de grăsime de pe pîntecele lui Ghimpu? Stînd tot timpul jos, pe preş, vrea s-o ia şi altfel SUS, deşi ar trebui să se mulţumească din plin cu ce are. Nu orice moldoveancă amărăşteancă din fundul Cantemirului ajunge, la o vîrstă ca a ei, proprietara unui Mercedes GLK 220 de zeci de mii de euro, să se ducă la cumpărături la Iaşi atunci cînd ar trebui să se afle în Parlament, după cum a surprins-o activistul civic Anatol Mătăsaru, să se ducă la Bruxelles în loc a-şi face un sejur săptămînal lîngă groapa de gunoi de la Ţînţăreni şi tot aşa!

Astfel de piţipoance, la fel ca şi cele din România, se lăfăiesc în lux pe banii moldovenilor. Se întîmplă asta pentru că există ţărănoi ca Ghimpu care, pe ultima sută de metri, pe banii noştri, le promovează pentru ca să le sufle în trompetă o ultimă sculare din somn!