PESTE 8.000 DE SIRIENI AU FUGIT DIN CARTIERELE ORASULUI ALEP CONTROLATE DE REBELI

Armata rusă a anunțat vineri că a ajutat mai mult de 8.000 de cetățeni sirieni, printre care aproximativ 3.000 de copii, să fugă în ultimele 24 de ore din cartierele din estul orașului Alep controlate încă de rebeli, informează Reuters.

Într-un comunicat, armata rusă a declarat de asemenea că 14 rebeli s-au predat forțelor guvernamentale siriene, depunînd armele și trecînd în vestul orașului Alep. Ei au fost cu toții iertați, potrivit armatei.

Agenția de presă rusă RIA l-a citat joi pe ministrul rus de externe Serghei Lavrov anunțînd că armata siriană, care a capturat teritorii în ultimele zile, inclusiv centrul istoric al orașului Alep, și-a întrerupt activitatea militară pentru a permite civililor să plece din zonele deținute de rebeli.

Cu toate acestea, reporteri de la Reuters aflați într-o parte a orașului deținută de guvern au afirmat că bombardamentele încă erau auzite după publicarea anunțului ministrului rus. Washingtonul a declarat la rîndul său că nu are nicio confirmare că armata a încetat focul.

Ministerul Apărării rus a anunțat că forțele sale lucrau intens la deminarea zonelor din estul Alep capturate de guvernul sirian de la rebeli.

Sursa: Agerpres