PESTE 40 DE CONCURENTI S-AU INSCRIS LA PRESELECTIA NATIONALA PENTRU "EUROVISION"

Peste 40 de interpreţi şi formaţii s-au înscris la preselecţia naţională pentru Concursul internaţional de muzică “Eurovision 2016”. Pe 7 decembrie a fost ultima zi de depunere a dosarelor.

Potrivit producătorului general al postului public de televiziune, Leonid Melnic, printre interpreţii care au reuşit să se înscrie în competiţie sînt atît artişti cu experienţă, cît şi tineri care se lansează pe scena mare.

Majoritatea concurenţilor au depus dosarele în ultima zi. S-au înscris în competiţie Felicia Dunaf, Diana Brescan, Doiniţa Gherman, Valeria Paşa, Lidia Isac, Viola, Cristina Pintilie şi Alex Calancea band, Vasile Muntean, Valentin Uzun, Maxim Zavidia, alţi cîntăreţi.

În total în semifinală vor ajunge 24 de concurenţi. Audiţia internă a pieselor la preselecţia naţională “Eurovision 2016” va avea loc pe 10 decembrie. Ulterior cei care vor trece în următoarea etapă se vor prezenta pe 19 decembrie la audiţiile live. Marea finală naţională pentru “Eurovision 2016” se va desfăşura pe 27 februarie.

Cea de-a 61-a ediţie a Concursului internaţional de muzică “Eurovision 2016” va avea loc la Stockholm, Suedia, în luna mai. Republica Moldova participă la această competiţie din 2005. În acel an ţara noastră a obţinut cel mai bun rezultat de pînă acum, formaţia “Zdob şi Zdub” plasîndu-se pe locul şase.