PESTE 35 DE MII DE PERSOANE AU SOLICITAT AJUTOR PE TIMP DE CANICULA

Mai mult de 35 mii de persoane au apelat în această vară, pe timp de caniculă, la ajutorul punctelor de reabilitare destinate cetăţenilor pentru a se proteja de temperaturile înalte în orele de vîrf. Din momentul în care a fost anunţat cod portocaliu în nouă localităţi din Republica Moldova au fost amplasate 16 corturi pentru protecţia anti-caniculă, a informat în şedinţa Guvernului Oleg Balan, ministrul în exerciţiu al Afacerilor Interne.

Prim-ministrul interimar, Natalia Gherman, a solicitat informaţii cu privire la măsurile luate de instituţii pentru a face faţă „unui disconfort termic accentuat”. Serviciul Hidrometeorologic de Stat a anunţat pentru următoarele zile cod portocaliu şi temperaturi de 36-38 grade.

Ministrul de Interne a informat că punctele de reabilitare, deschise în Chişinău, Bălţi, Comrat, Cahul, Căuşeni, Călăraşi, Rezina, Nisporeni şi Şoldăneşti, vor funcţiona pe parcursul zilelor cu temperaturi ridicate în intervalul orelor 12.00 – 18.00. Orice cetăţean care are nevoie de ajutor va fi asigurat cu apă şi asistenţa necesară în caz de solicitare.