PESTE 30 DE TINERI AU ELABORAT POSTERE MOTIVATIONALE DEDICATE ZILEI INTERNATIONALE A DREPTURILOR OMULUI

Pentru a celebra Ziua Internațională a Drepturilor Omului, marcată anual pe 10 decembrie, Parlamentul Republicii Moldova, în parteneriat cu PNUD, UN Women, Oficiul Înaltului Comisar ONU pentru Drepturile Omului (OHCHR), a organizat un atelier de creație pentru 30 de tineri din diferite regiuni ale țării.

La inaugurarea evenimentului, participanții au fost salutați de deputatul Grigore Novac care a menționat că cetățenii nu trebuie să tolereze nici un fel de abuz, violență sau discriminare.

Tinerii, cu vîrsta între 12-16 ani, au elaborat picturi în acril, pe pînză. Ei au fost ghidați de artiștii Nicoleta Văcaru și Alex Buretz. Participanții au promovat prin lucrările lor mesaje care revendică dreptul tinerilor la un mediu sănătos, egalitate și nediscriminare. 10 lucrări au fost selectate de juriu și s-au ales cu premii oferite de organizatori. Totodată, Parlamentul va vernisa pe 10 decembrie o expoziție ale acestor postere.

În 2019, Celebrarea Zilei Internaționale a Drepturilor Omului în Moldova se desfășoară în contextul tematic a 30 de ani de la adoptarea Convenției ONU pentru drepturile copilului și a 25 de ani de la desfășurarea Conferinței Internaționale privind Populația și Dezvoltarea.

Direcţia comunicare şi relaţii publice a Parlamentului RM