PESTE 160 DE PROFESORI DIN ŢARĂ S-AU ÎNSCRIS ÎN PROGRAMUL EUROPEAN ETWINNING

Peste 160 de profesori de la şcolile din ţară s-au înregistrat pe parcursul anului curent în programul european eTwinning. Bilanţul primului an de activitate al proiectului în Republica Moldova a fost prezentat într-o conferinţă de presă.

Programul reprezintă un set de instrumente online, prin intermediul cărora profesorii şi elevii din peste 30 de ţări europene pot să facă schimb de idei şi de exemple practice, să formeze grupuri, să participe la seminare şi să desfăşoare proiecte online.

Potrivit coordonatorului proiectului, Mihai Calalb, programul oferă oportunitatea pentru ca fiecare cadru didactic să experimenteze noi metode şi tehnici de lucru, iar elevii să studieze în mod interactiv. „Atît elevii, cît şi profesorii, vor avea parte de o educaţie nonformală în mediul online prin modelele deja aprobate în Europa, vor învăţa mai bine limba engleză şi calculatorul”, a menţionat Calalb.

De la începutul anului curent, la programul eTwinning s-au înregistrat circa 80 de şcoli din ţară, iar 35 de profesori moldoveni au participat la evenimente de formare în UE. eTwinning face parte din Programul învăţare pe toată durata vieţii al Comisiei Europene. Doritorii de a se înregistra la program pot accesa pagina web www.etwinning.net. (Moldpres)