PERSOANELE CU PENSII MAI MICI DE 1 300 DE LEI VOR PRIMI SUPLIMENTAR BANI DE LA STAT

Persoanele care au pensii mai mici de 1300 de lei, după indexarea din 1 aprilie, vor primi un adaos financiar de la stat din luna mai, inclusiv pentru aprilie. Un anunţ în acest sens a făcut, pe 3 aprilie, Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei.

Beneficiarilor de pensii pentru limită de vîrstă integrală li se vor adăuga 90 lei, iar beneficiarilor de pensii pentru limită de vîrstă incompletă – 50 lei. Totodată, beneficiarii de pensii de invaliditate vor primi de la 50 la 90 de lei, în funcţie de gradul de dizabilitate.

Beneficiarii de alocaţii sociale de stat, cu excepţia alocaţiei pentru îngrijire şi a ajutorului de deces, vor primi suplimentar din partea statului 50 de lei. Totodată, se majorează cu 8,25% pensiile pentru cetăţenii care au avut de suferit de pe urma catastrofei de la Cernobîl, cuantumul cărora după indexare nu depăşeşte 1300 lei. Cu 10,4 % vor fi mărite pensiile militarilor şi ale poliţiştilor, care la fel după indexare vor primi mai puţin de 1300 lei.

În R. Moldova sînt înregistraţi în prezent 650 mii de beneficiari de pensii. De la 1 aprilie, mărimea pensiei medii constituie circa 1050 de lei.

Moldpres