Persoane care au uluit lumea. Omul cu trei picioare si doua perechi de organe genitale si barbatul cu git de otel

Omul cu trei picioare şi două perechi de organe genitale, „omul homar” şi „omul ghiulea” se numără printre cei mai faimoşi artişti din istoria circului. Unii dintre aceştia au avut o soartă tragică. Lumea circului a oferit oamenilor o mulţime de personaje extraordinare. Iată cîţiva dintre cei mai faimoşi eroi ai circului!

Omul cu trei picioare şi două organe sexuale

Frank Lentiti s-a născut în Sicilia, în 1889. Avea trei picioare, patru tălpi, 16 degete şi două organe genitale. Localnicii care îl vedeau au crezut că malformaţia sa reprezenta un blestem şi l-au poreclit Abominabilul, spunînd că s-ar fi născut astfel după ce mama lui s-ar fi iubit cu un coşar, care avea o masă cu trei picioare.

Diformitatea lui Frank Lentiti ar fi fost cauzată de faptul că mama sa a fost însărcinată avînd gemeni, însă geamănul său nu s-a dezvoltat. Potrivit apropiaţilor săi, Lentiti obişnuia să îşi aşeze al treilea picior într-o cutie, atunci cînd se aşeza. Piciorul din mijloc i s-a dezvoltat mai puţin decît celelalte două, care la rîndul lor nu erau de dimensiuni egale, astfel că bărbatul glumea adesea, spunînd că deşi are trei picioare, nu are o pereche. Picioarele normale ale lui Lentini erau uşor diferite ca lungime - unul de 39 de centimetri, celălalt de 38 de centimetri, dar al treilea picior avea numai 36 de centimetri. De la vîrsta de zece ani, Frank a ajuns în lumea spectacolelor de circ din SUA, luîndu-şi apoi numele de „Marele Lentiti”. În timpul reprezentaţiilor, lovea adesea mingile de fotbal cu cel de-al treilea picior şi impresiona prin farmecul său. Cînd era întrebat de malformaţia lui, răspundea că mama sa nu a născut doi copii, dar a adus pe lume mai mult decît unul.  Frank Lentiti a fost căsătorit şi a avut patru copii. A murit în 1966.

Omul Homar

Grady Stiles Jr. (1937 - 1992) a fost membru al unei trupe de circ, devenit faimos pentru spectacolele sale în care apărea ca „Omul homar”, etalîndu-şi diformitatea – o condiţie genetică numită ectrodactilitate, în care degetele de la mîini şi de la picioare sunt unite, formînd un fel de cleşti. Membrii familiei sale aveau această malformaţie de mai multe generaţii, iar tatăl „omului homar” era, de asemenea, actor de circ. Stiles a fost însurat de două ori, iar cei patru copii ai săi au suferit de această diformitate. Împreună cu fii săi Stiles a participat la numeroase turnee de circ, sub titlul „Familia Homar”.

Grady Stiles a fost alcoolic şi şi-a abuzat familia, potrivit mărturiilor celor care l-au cunoscut. A fost condamnat la 15 ani de închisoare după ce împuşcat-o pe fiica logodnicei sale. Întors în libertate, Grady s-a recăsătorit cu prima soţie, dar şi-a reluat vechile obiceiuri. A sfîrşit asasinat de un tînăr de 17 ani, plătit chiar de soţia sa pentru crimă.

Omul cu gîtul de oţel

Aloys Peters a fost un acrobat german cu o abilitate unică. Putea sări de pe o platformă aflată la peste 20 de metri în aer, cu o funie legată în jurul gîtului lui şi să rămînă în viaţă. În acelaşi timp, frînghia se întorcea înapoi înainte ca el să atingă solul: un bungee jumping riscant pe care Peters l-a realizat de nenumărate ori la Circus Strassburger din Berlin şi apoi la Circul Sells-Floto din SUA, în anii 1930. Ultima sa demonstraţie a avut loc în 1943, dar i-a adus sfîrşitul. Omul cu gîtul de oţel a murit strangulat în faţa a peste 5.000 de oameni.

Regina focului

Josephine Giradelli, o artistă de circ născută în Italia în anii 1780, părea imună la flăcări şi a fost numită „Regina focului”. A intrat în lumea circului în 1916 şi a captat rapid atenţia publicului. În timpul spectacolelor sale, potrivit mărturiilor vremii, Josephine îşi punea acid azotic în gură şi apoi îl sufla peste o bară de fier, care avea reacţii la contactul cu acidul, demonstrînd astfel că era un acid puternic. Jospehine arăta apoi că uleiul fierbinte nu putea să-i facă rău. Lua o tigaie mică de ulei fierbinte şi, pentru a dovedi că lichidul se fierbe cu adevărat, lăsa un ou în ea care se prăjea, arătînd publicului că uleiul era extrem de fierbinte. Îşi umplea apoi gura cu uleiul şi, ca şi în cazul acidului azotic, îl amesteca în gură timp de cîteva clipe, scuipîndu-l apoi într-un foc din apropiere, unde acesta crea o flamă imensă. Josephine ar fi ţinut plumb încins în gură, bucăţi de fier înroşit pe cap şi plăci de metal fierbinte în mîini. Abilităţile ei au fost considerate false mai tîrziu.

Omul ghiulea

Frank Richards se putea aşeza de două ori pe zi în faţa unui tun care trăgea cu o ghiulea de 47 de kilograme direct în stomacul lui. Înainte de a deveni „carne de tun” şi-a început performanţele la circ, cerîndu-le oamenilor, inclusiv campionului de box Jack Dempsei, să îl lovească în stomac cu pumnii. Apoi le-a permis spectatorilor să sară cu picioarele pe stomacul său, întîi cîte o persoană apoi cîte patru, pentru a-şi demonstra rezistenţa la loviturile repetate. Cele mai faimoase reprezentaţii ale sale au fost loviturile de tun, care au stîrnit însă şi controverse, pentru că în mod normal, susţineau specialiştii, ar fi dus la moartea sa. Richards a murit în 1969, la vîrsta de 81 de ani. (Sursa: Adevărul.ro)