PERIOADA DE LEGALIZARE PENTRU CETATENII MOLDOVENI, AFLATI PE TERITORIUL RUSIEI, A FOST PRELUNGITA PINA LA 12 MAI

În rezultatul întrevederii Președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon și Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, din 17 martie, la Moscova, astăzi a fost luată decizia de a prelungi perioada de legalizare pentru cetăţenii moldoveni, aflaţi ilegal pe teritoriul Rusiei, pînă la 12 mai 2017. Potrivit ultimelor informații, pînă la 20 martie au reuşit să treacă procedura de legalizare circa 10 mii de concetăţeni de-ai noştri.

Igor Dodon îndeamnă toți moldovenii, care se află ilegal pe teritoriul Rusiei, să apeleze la serviciile secţiilor locale ale Direcţiei Generale pentru Problemele de Migraţie MAI pentru a obţine statutul legal de aflare pe teritoriul Federaţiei Ruse.

Totodată, a început să funcţioneze site-ul pe care concetăţenii noştri, aflaţi în Moldova şi care au „interdicţii” asupra lor, vor putea verifica dacă au fost amnistiaţi sau nu. Amintim, că datorită acestei înțelegeri de amnistie au beneficiat 17,5 mii de moldoveni.

”Este îmbucurător faptul că înţelegerile noastre cu colegii ruşi se transformă în rezultate practice în termene atît de restrînse. Sper că un număr cît se poate de mare de concetăţeni de-ai noştri vor folosi posibilităţile ce li se oferă”, a menționat Președintele Igor Dodon.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei RM

Nistor Grigore 27.03.2017 - 10:14

Poza simbolica: doi ruși, doi președinți, unul papușar altul marioneta, libretul este rusesc, scena este R.Moldova unde între sala si balcon este armata a 14-a, regizor si sufleor atent este FSB-ul. Asta-i realitatea dragi orbi, nu neaparat nevazatori!