PERICOL DE MOARTE! COMERTUL ONLINE CU MEDICAMENTE: AVERTISMENTUL AUTORITATILOR

Comerț on-line cu medicamente: Autoritățile îi atenționează pe oameni, în special pe cei dornici să slăbească, asupra pericolului de moarte la care se expun.

Comerțul online cu medicamente și suplimente alimentare ia amploare, atenționează Centrul Național pentru Protecția Consumatorilor (CNPIEC).

”În speranța obținerii unui profit mai mare, comercianții intenționat ascund sau prezintă eronat informații esențiale despre produs, desfășoară campanii de promovare și creează oferte atractive, mizînd pe vulnerabilitatea clienților săi”, informează instituția printr-un comunicat.

Totodată, specialiștii îi atenționează pe cetățeni că cei care fac comerț online cu medicamente și suplimente alimentare nu oferă informații complete privind cantitățile exacte ale ingredientelor utilizate, invocînd argumentul secretului comercial.

 

Medicament sau otravă - pericol de moarte

”În urma unor verificări făcute în Germania, s-a constatat că produsul ”Pure Caffeine 200” conține 2,4-dinitrofenol, o substanță foarte toxică. Aceasta se acumulează în organism și poate provoca decesul după consumarea timp de patru zile a unei doze zilnice de 600 de miligrame”, atenționează cei de la CNPIEC.

Simptomele care pot apărea după consum sînt: dureri de cap, hipotensiune, tahicardie sau chiar stop cardiac și edem pulmonar. Mai grav, autoritățile germane avertizează că nu există un antidot.

De asemenea, produsul cu denumirea „Herbal Diet Natural” conținea sibutramină. Aceasta este o substanță activă care se găsește în medicamentele de slăbit care inhibă apetitul. Aceasta afectează practic doi neurotransmițători de la nivelul creierului: noradrenalina și serotonina.

Sursa: sputnik.md