Pentru o conferinta de presa, Jean-Claude Juncker s-a incaltat cu un pantof negru si altul maro

Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, a apărut încălţat cu doi pantofi de culori diferite, unul negru și altul maro, cu ocazia unui summit Uniunea Europeană - Africa de Sud, care a avut loc Joi, la Bruxelles. De cum a intrat în sală, Jean Claude Juncker este examinat atent de o consilieră, care se convinge că preşedintele Comisiei Europene n-a fost în stare să se încalțe cu doi pantofi la fel şi îi sugerează să meargă să și-i schimbe. Fără să comenteze, Juncker părăseşte scena, dar valuri de comentarii au apărut după această secvenţă. Cineva din sală a preluat imaginile cu un telefon mobil și videoclipul a ajuns repede pe rețelele sociale.

Cei mai vehemenţii sunt italienii, care comentează: "acesta este omul care îi spune Italiei ce facă", referirea fiind la disputele cu UE pe tema bugetului pe 2019. „Juncker a ieșit în public cu un pantof negru și unul maro”, a scris, ironic, un internaut italian, și a adăugat: „Probabil că a avut o recidivă a sciaticii”. Este un comentariu cu referire la imaginile din Vară, devenite virale, în care președintele Comisiei UE este văzut cum se clatină, abia ținîndu-se pe picioare, după o reuniune NATO. Impactul a fost atît de puternic încît Comisia Europeană a dat un comunicat în care a spus că Juncker suferă de sciatică.

Imaginea cu Juncker a fost surprinsă Joi, cînd președintele CE urma să susțină conferința de presă a celui de-al șaptelea summit UE-Africa de Sud, alături de președintele Consiliului European, Donald Tusk, și de președintele Sud-african, Cyril Ramaphosa.