PENTRU MOLDOVENII CARE MERG IN UCRAINA NU SE MAI APLICA REGIMUL DE CARANTINA

Republica Moldova nu se mai regăsește în lista statelor cu risc sporit de răspîndire a infecției COVID-19, întocmită de Ministerul Sănătății din Ucraina. După actualizările din 15 ianuarie, persoanele care sosesc din Republica Moldova pot intra în Ucraina fără a fi plasate în carantină (autoizolare).

În zona „verde”, pe lîngă Republica Moldova, se mai regăsesc 127 de țări. În categoria țărilor „roșii” rămîn țări ca România, Rusia, Belarus, Canada, Franța, Polonia, Georgia, Marea Britanie etc.

Potrivit Ambasadei Republicii Moldova în Ucraina, cetățenii străini, inclusiv moldovenii, pot să intre în Ucraina, inclusiv cu scopul tranzitării teritoriului ucrainean, prezentînd obligatoriu la punctul de trecere polița de asigurare medicală, care să acopere costurile unui eventual tratament pentru COVID-19 sau costurile privind cheltuielile de carantină. Polița de asigurare pentru acoperirea costurilor asociate tratamentului COVID-19 sau observației urmează a fi emisă de o companie de asigurări din Ucraina sau de o companie de asigurări străină, care are reprezentanță în Ucraina. Valabilitatea poliței de asigurare urmează să acopere perioada de ședere în Ucraina.

Sursa: IPN