PENTRU CA ORICUM POLITICA E O CURVA, „MADAMA” TAUBER „DA LECTII” EUROPENILOR

„Băi, păţane Daul, paşol…”, pare să-i spună deputata preşedintelui PPE

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că Plahotniuc a reuşit să aducă în politica moldovenească atmosferă, practici şi oameni de cea mai autentică esenţă interlopă. Am tot scris despre asta, iar acum voi staţiona în preajma bîrlogului care adăposteşte subversivul partid numit „Şor”. Îşi dă cineva seama cît de important se crede un individ dacă ajunge să-şi denumească partidul după propriul nume? Psihanaliştii ştiu bine! Care criză de personalitate ori îndoieli cu privire la propria-i importanţă? Păi cum vine asta – marii savanţi şi-au denumit invenţiile lor geniale cu propriul nume, iar Şor care a inventat un partid dintr-un miliard furat să nu-l denumească la fel ca şi pe el, care-i născocirea politică al lui Plahotniuc?

Cum adică, fizicianul german Georg Simon Ohm a putut să-şi dea numele descoperirii numită „Legea lui Ohm” despre intensitatea curentului electric care trece printr-o porţiune de circuit…, bla-bla-bla, iar Şor să nu-şi denumească partidul tot „Şor”? Asta după ce a descoperit atîte hibe în sistemul bancar moldovenesc, în administrarea aeroportului de către Stat şi restul binecunoscutelor „descoperirii de afaceri” demne de un iluzionist protejat de către directorul Circului, Vladimir von, vot sau bot Plahotniuc!

Aşa cum Plahotniuc a „faunizat” după „legile lui”, nu ale lui Ohm, Parlamentul cu deputaţi ca Ţuţu, Puţu şi Prepuţu, era „firesc” ca şi Şor să „avorteze” în noul Parlament deputaţi pe măsura „evaluării lui profunde, de intelectual rasat”. Unul dintre aceştia este doamna, domnişoara (sau ce s-o crede ea) Marina Tauber. Înţeleg că această nouă deputat a fost preşedinte al Federaţiei de T(P)enis din Moldova sau a Moldovei. Scriu ambiguu pentru că dacă e „din Moldova” înseamnă că e vorba de o potenţă eminamente autohtonă, dar dacă e ”a Moldovei” poate fi şi o cucerire, o pradă de război din teritorii nevirgine cotropite de mîndra naţiune moldovenească de sub Talmudul lui Şor.

Despre doamna, domnişoara (sau ce s-o crede ea) Marina Tauber, presa al dracului de independentă şi dependentă din incognoscibila Republică Moldova a scris că este „partenera feminină” a lui Şor din închisoarea aflată în coperţile Raportului Kroll 1. Îi voi dezamăgi pe cititorii mei de pînă la 15 ani şi pe cei de după 70, care ar putea să se aştepte să le ofer „taine deocheate” din interiorul „celulei Kroll 1”, acum cînd prefer să le ofer un număr scurt ce ţine de statistica penală, nu de una interzisă minorilor. Iată ce a scrijelit presa de care pomeneam despre doamna, domnişoara (sau ce s-o crede ea) Marina Tauber:

„Numele Marinei Tauber, anterior președintă a Federației de Tenis din Moldova, figurează în raportul Kroll 1 privind furtul unui miliard de dolari din trei bănci devalizate. Numele Marinei Tauber se regăsește în raportul Kroll 1, ea numărîndu-se printre persoanele care ar fi beneficiat în urma fraudei bancare. Potrivit raportului, Marina Tauber, alături de alți acționari ai Unibank, ar fi acționat concertat în beneficiul lui Ilan Șor. Ca argument, investigatorii dau sursele de finanțare ale unui grup de persoane care în 2012 deveneau acționari minoritari la bancă. Astfel, o bună parte din ei s-ar fi împrumutat de la două bănci din Letonia pentru a cumpăra acțiuni.” 

Domnii mei, observaţi în ce chestii dure, periculoase este implicată doamna, domnişoara (sau ce s-o crede ea) Marina Tauber? Chiar de te scarpini în cap dacă ai mătreaţă, te scarpini în cur dacă n-ai idei sau te gîdilă chiloţii nespălaţi ori te scobeşti în nas ca prostul şi tot te prinzi că aici nu are cum să nu avem de-a face cu un menaj în trei, în care Şor este Păcălici, doamna, domnişoara (sau ce s-o crede ea) Marina Tauber ispita de la răspîntii şi Plahotniuc pe post de stăpîn de harem politic! De ce şi-a penetrat-o Şor şi în Parlament pe presupusa lui complice din coviltirul comun al Raportului Kroll 1? Haideţi, nu fiţi golani! Chiar credeţi că, la banii lui, dacă vor fi închişi, nu va reuşi să obţină să aibă parte de „consilieri politice şi de afaceri” într-o „celulă comună” dotată cu „toate alea”?

Una-i să ţii racheta de tenis în mînă, alta-i să-ţi ţii şi… vorba-n gură! Luni, 25 Martie, cu pieptul zvîcnind de mîndrie naţionalistă, deputatul Partidului Politic ȘOR Marina Tauber „a condamnat implicarea forțelor politice și a politicienilor străini în afacerile interne ale Republicii Moldova. În particular, Marina Tauber se referă la o declarație a președintelui Partidului Popular European, Joseph Daul, pe care îl invită să vină în Moldova pentru a vedea starea de lucruri și să nu comenteze doar din auzite.”Într-o postare pe o rețea de socializare, doamna, domnişoara (sau ce s-o crede ea) Marina Tauber scria, cu mîna sau cu ce poate: „În loc să scrieți permanent ceva pe paginile Dvs din rețele sociale, sub egida PPE, mai bine ați veni în Moldova și ați face o navetă prin satele Moldovei, să vedeți, cum trăiesc oamenii în sărăcie... și să analizați problema închiderii a celor peste 100 școli de către protejata Dvs, Maia Sandu... Nu a fost un gest prea european – tolerant”. ”Dumneavoastră, domnule Daul, prin acțiunile Dvs. ați încălcat, și nu o singură dată, Codul Electoral al Republicii Moldova, în loc să dați un exemplu european de respectare a legilor și a supremației legii! Și să nu uităm cît de activ, împreună cu Maia Sandu, ați lipsit și continuați să ne privați țara de ajutor financiar, șantajînd poporul moldovenesc.”

Cine poate spune că nu există şi orgasm politico-patriotic cu Statutul partidului pe post de… jucărie sexuală?

„Băi, păţane Daul, paşol…”, pare să-i spună Tauber preşedintelui PPE! Nu spun că nimeni nu i se poate adresa şi astfel domnului Daul, dar asta o poate face, uşor modificat în exprimare, cineva care-l cunoaşte, care are aproximativ cultura politică a domniei sale, cineva care, la acelaşi nivel, polemizează cu el, dar nu un personaj din Raportul Kroll 1, o moldoveancă de la „coada vacii” care are „studii specifice moldoveneşti”! Auziţi, domnul Daul a încălcat Codul Electoral al Republicii Moldova. de parcă ar fi fost contracandidat electoral al doamnei, domnişoarei (sau ce s-o crede ea) Marina Tauber! Auziţi, doamna, domnişoara (sau ce s-o crede ea) Marina Tauber îl invită pe domnul Daul în satele moldoveneşti ca să vadă cum trăiesc oamenii în sărăcie! Da, să vadă cum trăiesc oamenii în sărăcie şi din cauza miliardului furat şi în care este implicată doamna, domnişoara (sau ce s-o crede ea) Marina Tauber, din a cărui mărunţiş este aruncat pentru prostirea oamenilor într-un sat în care este primar venetic! Auziţi, domnul Daul a lipsit ţara de ajutor financiar, nu doamna, domnişoara (sau ce s-o crede ea) Marina Tauber, Şor, ambii personaje executante în Raportul Kroll 1, Dorin Drăguţanu şi alţii în frunte cu tainicul lor protector suprem, care au furat miliardul şi au fost beneficiarii siluirii legislaţiei pentru ca orice condamnat penal să devină deputat! Astfel, o parte însemnată a politicii moldoveneşti din care face parte şi doamna, domnişoara (sau ce s-o crede ea) Marina Tauber a devenit un fel de „tîrfă politrucă” a interlopilor cu legitimaţii de partid!

Pentru că oricum politica e o curvă, „madama” Tauber „dă lecţii” europenilor uitînd de umila ei condiţie de „leliţă de la coada vacii” care vrea să pară o Lady absolventă de Oxford. „Şezi, ghinişor, fa, Krollisto!”

Mihai CONŢIU

Cine nu pricepe şi elementele de pamflet din acest articol este un bou sau, după caz, o vacă!