PENSIILE SI SALARIILE VOR FI ACHITATE IN REGIM INCOMPLET, IN REGIUNEA TRANSNISTREANĂ

Autorităţile autoproclamatei rmn au anunţat că în luna mai va rămîne în vigoare regimul de achitare în proporţie de 70% a pensiilor şi salariilor bugetarilor.

Potrivit unui comunicat, aceste plăţi sociale rămîn a fi reduse din cauza neîndeplinirii bugetului regiunii separatiste. „În luna aprilie curent veniturile la bugetul regiunii au constituit 102 milioane de ruble rmn (aproximativ 9,3 mln de dolari) ceea ce este cu 37 la sută mai puţin faţă de perioada similară a anului trecut. Luînd în calcul situaţia bugetară în ansamblu de la începutul anului, datoria la pensii şi salarii în regiunea transnistreană se estimează la 200 de milioane de ruble rmn (peste 18 mln de dolari)”, se arată în comunicat.

De asemenea, în mai va fi limitată şi finanţarea unor sectoare sociale, cum ar fi asigurarea cu produse alimentare şi medicamente, susţinerea medicinei de urgenţă, structurilor de forţă ş.a. Conform informaţiei de la Tiraspol, de fapt sumele prevăzute au rămas aceleaşi ca şi în luna trecută, numai că pentru suportul acestor sfere în aprilie nu au fost transferate mijloace financiare, deoarece toate sursele au fost direcţionate pentru achitarea pensiilor, salariilor şi indemnizaţiilor.