PENSIILE SI INDEMNIZATIILE IN MOLDOVA: ANUNT IMPORTANT DESPRE ACHITAREA ACESTORA

Casa Naţională de Asigurări Sociale a emis o notă informativă în care vine cu unele precizări referitoare la orarul de achitare a tuturor pensiilor, indemnizațiilor și altor prestații sociale.

În luna iulie, calcularea şi finanţarea pensiilor, indemnizaţiilor, alocaţiilor, suportului financiar, ajutoarelor, compensaţiilor, au fost efectuate conform orarului stabilit.

Potrivit unei note informative a Casei Naţionale de Asigurări Sociale (CNAS), pînă pe 16 iulie, au fost transferate prestatorilor de servicii de plată sursele necesare pentru plata tuturor tipurilor de indemnizaţii adresate familiilor cu copii. Indemnizaţia unică la naşterea copilului s-a transferat în sumă de 19,1 milioane de lei pentru 3021 beneficiari. Indemnizaţia lunară pentru creşterea copilului pînă la împlinirea vîrstei de 3 ani a fost transferată în sumă de 80,2 milioane de lei pentru aproape 46 de mii de beneficiari. Indemnizaţia lunară pentru îngrijirea copilului pînă la împlinirea vîrstei de 1,5/2 ani s-a transferat în sumă de 27,6 de milioane de lei pentru peste 38 de mii de beneficiari. Pentru indemnizaţia de maternitate au fost transferate 58 de milioane de lei, iar pentru indemnizaţia paternală – 1,3 milioane de lei.

”Pînă la această etapă a fost efectuat transferul pentru toate prestaţiile sociale, inclusiv a ajutorului social în sumă de 39,8 milioane de lei şi a ajutorului pentru şomaj în sumă de 1,5 milioane de lei”, potrivit informațiilor oferite de CNAS.

Pentru plata pensiilor CNAS a transferat pînă la data de 16 iulie 1,29 de miliarde de lei.

Sursa: sputnik.md