PENCIL NEX NU CUNOAŞTE GRANIŢE, ARTA NU CUNOAŞTE LIMITE

„Simpatie pe hîrtie” este sloganul semnat de Pencil Nex, un proiect iniţiat de 7 tineri din România, care capătă o voce din ce în ce mai puternică în mediul online. Aceştia sînt promotori ai artei, ai frumosului şi vor să angreneze tinerii să susţină şi să sprijine valorile estetice, într-un cuvînt: cultura.

Aceştia îşi încîntă cei aproximativ 2.500 de fani pe Facebook cu diverse portrete grafice ale diferitelor personalităţi, benzi desenate, caricaturi sau „cartoonizări” (transpunerea unui personaj în desene animate). Portretele grafice sînt realizate de către Diana Adina Nine, studentă la Arhitectură Peisagistică la Universitatea Bucureşti şi Alexandru-Cezar Vrînceanu, în timp ce „cartoonizările” sau personajele animate sînt conturate de către Jean Constantin Ciuntu (zis Doru). Partea de design grafic este concepută şi implementată de către Martin Duma, masterand la Universitatea TU din Viena, iar caricaturile prind viaţă sub mîna Anei-Maria Toma, studentă la design vestimentar în Iaşi. În ceea ce priveşte dezvoltarea, formarea şi promovarea proiectului, responsabili sînt cei doi manageri ai Pencil Nex: Vlad Teodorescu Bîrlă şi Cristina Borbely.

Proiectul a cunoscut o ascensiune rapidă în mediul online, atrăgînd numeroşi susţinători şi simpatizanţi. Talentul şi pasiunea lor a fost apreciată chiar şi de personalităţi cunoscute din showbizul româînesc precum: Mihai Bendeac, Radu Banciu, Andi Moisescu sau Chinezu’ (un cunoscut blogger român). Pencil Nex a ajuns şi în atenţia presei româneşti, apărînd în numeroase publicaţii online şi la TV.

„Artă, nu ceartă” este leitmotivul proiectului şi mesajul pe care aceştia încearcă să îl transmită. „Vrem să încurajăm tinerii să facă ceea ce le place, să le demonstrăm prin puterea exemplului că dacă există pasiune, entuziasm şi muncă, lucrurile pot evolua şi pot lua o direcţie frumoasă”, ne-a declarat Cristina Borbely, co-manager Pencil Nex.

Aceştia au lansat şi un concurs pe pagina lor de Facebook, prin care participanţii pot cîştiga trei premii: premiul I – un portret grafic A3, premiul II – un portret grafic A2, premiul III – o cartoonizare). Cei care sînt dornici să se înscrie, o mai pot face pînă în data de 15 noiembrie(inclusiv). Concursul este destinat tuturor iubitorilor de artă, fără condiţii de reşedinţă.

„Sîntem entuziaşti în ceea ce priveşte proiectul pentru că sîntem convinşi că avem de-a face cu tineri deschişi la minte şi dornici de o schimbare. Nu cred că sîntem singurii care consideră că mediul online are nevoie de o reîmprospătare a informaţiilor. Pencil Nex nu se adresează doar tinerilor români, se adresează tuturor. Internetul este un mediu comun care nu are graniţe, aşa cum nici arta nu are limite”, ne-a declarat Vlad Teodorescu Bîrlă, co-manager Pencil Nex.

Cei care îşi doresc o „bucăţică de artă” pe peretele lor sau să ofere „simpatie pe hîrtie” celor dragi, îi pot găsi pe cei de la Pencil Nex pe pagina lor de Facebook: www.facebook.com/pencilnex sau Twitter: www.twitter.com/pencilnex.

De asemenea, primesc sugestii, comenzi şi păreri pe adresa lor de e-mail: pencil.nex@gmail.com.

Articol de Irina Bahlucea