PE ORDINEA DE ZI A CMC AU FOST INCLUSE PROIECTELE SOCIALE ALE FRACTIUNII PSRM

Pe ordinea de zi a Consiliului Muncipal Chișinău din 15 noiembrie au fost incluse un șir de proiecte sociale propuse de către fracțiunea Partidului Socialiștilor (PSRM), printre care și proiectul cu privire la achitarea unui surplus de 20% la salariu pentru cadrele didactice.

Consilierul municipal al PSRM, Iuri Vitneanski a menționat la ședința consiliului, că în sistemul de educație s-a creat o situație de criză.

”Acest lucru se întîmplă din cauza salariului mic pentru cadrele didactice. De aceea fracțiunea PSRM propune introducerea pe ordinea de zi a proiectului de alocare a surplusuilui de 20% la salariu”, a spus Vitneanski.

Consilierul PSRM Eugenia Ceban a venit cu inițiativa de a introduce pe ordinea de zi încă alte două proiecte care prevăd acordarea sumei de 1000 de lei lunar, pentru arenda locuinței, pentru tinerii specialiști, care lucrează în structurile de stat. Cel de-al doilea proiect presupune compensarea pentru serviciile comunale, pentru familiile social vulnerabile.

Încă alte trei proiecte au fost propuse de către Alexandr Odințov.

Pe ordinea de zi au fost incluse proiecte cu privire la terenurile de pămînt din parcul ”Alunelul”, cu privire la formarea unui grup de lucru responsabil de construcții, cu privire la rezilierea contractului pentru terenul de pe strada Zimbrului în zona verde de la Rîșcani.

Sursa: socialistii.md