PDM „se reseteaza”, iar Partidul Sor vrea alegeri anticipate

Pavel Filip, președintele Partidului Democrat, după întrevederea fracțiunii cu Președintele Igor Dodon, a declarat că democrații nu vor face o coaliție de guvernare cu socialiștii. „PD nu este pregătit să facă o coaliție de guvernare, în primul rînd pentru că are propria sa agendă. Suntem într-un proces profund de resetare a PD, vrem să ducem pînă la capăt acest proces, apoi putem discuta despre intrarea în coaliția de guvernare. Ar fi o iresponsabilitate să mergem în anticipate, care ar fi și ele o alegere pentru PD, dar vrem să ne ducem reforma pînă la capăt”, a declarat Filip.

Acesta a precizat că democrații sunt gata să examineze orice candidatură înaintată de Președintele țării, indiferent din partea cui va veni candidatul, dar cu anumite condiții: „Avem condițiile noastre, mai multe inițiative pentru oameni. Punerea în aplicare a Acordului de Asociere cu UE este una dintre condițiile principale. Dacă va fi înaintat un premier și o garnitură guvernamentală care va lua în calcul condițiile PD, nu contează de unde va veni – din partea Președintelui, PSRM sau Blocului ACUM”, a precizat acesta.

Pe de altă parte, reprezentantul Partidului „Șor”, deputatul Denis Ulanov, care a discutat cu Președintele Igor Dodon, a declarat că formațiunea nu se va implica în jocuri politice și crede că cel mai plauzibil scenariu este declanșarea alegerilor anticipate. Denis Ulanov a precizat că nu crede în sustenabilitatea unui Guvern minoritar, fără sprijinul unei majorităţi parlamentare. În opinia lui, alegerile anticipate ar fi cel mai bun scenariu pentru Republica Moldova. "Experienţele din trecut au arătat că Guvernele minoritare nu au şanse să reziste timp îndelungat, fără să aibă sprijinul unei coaliţii", a apus acesta.