PCRM INDEAMNA CETATENII SA-SI UNEASCA EFORTURILE PENTRU COMBATEREA UNIONISMULUI

Partidul Comuniștilor face apel la toți cetățenii țării, indiferent de naționalitate, religie, limbă, cărora le pasă de viitorul țării noastre, să-și unească eforturile pentru a combate unionismul. Îndemnul a fost lansat pe data de 10 martie, în cadrul ședinței în plen a Comitetului Central al Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, relatează NOI.md. Potrivit declarației Partidului, astăzi pericolul lichidării statului moldovenesc multisecular este înalt ca niciodată. Regimul mafiotic, regimul anti-popor și anti-moldovean de guvernare a purces la demontarea suveranității și independenței Moldovei.

„Aceste acțiuni subversive sînt de natură sistematică. Guvernarea trădătoare formează meticulos temeiul politic și juridic pentru distrugerea propriului stat. Anunțarea prevalării Declarației de Independență asupra Constituției elimină barierele legale și constituționale pe calea absorbției Moldovei de către România.
Regimul de hoți conduce cu încredere țara spre un faliment social și economic complet. Furtul miliardelor din sistemul bancar, jefuirea intenționată a proprietății de stat care a mai rămas, renunțarea voluntară de dezvoltare economică, fapt ce provoacă șomajul, reducerea deliberată a programelor sociale - toate acestea condamnă marea majoritate a populației la sărăcie, exodul în străinătate, creează neîncrederea în viitorul țării.

Regimul dictatorial represiv pas cu pas elimină resturile democrației, discreditează în mod sistematic instituțiile statului, creînd în societatea moldovenească un sentiment de disperare, de incapacitate de a avea schimbări pozitive. Toate acestea, potrivit intenției trădătorilor care au uzurpat puterea, au menirea să le inspire cetățenilor țării ideea de eșec al statului moldovenesc, să slăbească pînă la limită opunerea poporului față de o Moldovă suverană și independentă. Totodată, 64 deputați ai Parlamentului sînt deținători de cetățenie română. Majoritatea parlamentară, formată prin șantaj și corupție, este complet subordonată indicațiilor regimului de guvernare. Drept urmare, ideea de unire cu România poate obține cu ușurință majoritatea constituțională a voturilor. Curtea Constituțională, formată din cetățeni ai României, fără probleme și remușcări va realiza acest act perfid de trădare de stat. Din ce în ce mai evident este faptul că dezvoltarea evenimentelor după un astfel de scenariu este mai probabilă ca niciodată”, scrie în declarație.

În acest context, Partidul Comuniștilor face apel la toți cetățenii, indiferent de naționalitate, religie, limbă, care țin la viitorul țării noastre, să se alăture eforturilor de combatere a unionismului, menționînd necesitatea formării unor comitete pentru protecția independenței și suveranității Patriei noastre, Republicii Moldova, deschise pentru toți patrioții și oamenii de stat, pentru toți membrii partidelor politice, organizațiilor non-guvernamentale, activiștii civici. „Doar prin combinarea tuturor forțelor sănătoase ale societății moldovenești, vom putea combate planurile trădătoare de lichidare a Patriei noastre”, au conchis comuniștii.

Sursa: NOI.md