PAVEL FILIP: SINT SIGUR CA NE VETI REPREZENTA CU CINSTE TARA LA JOCURILE OLIMPICE

Prim-ministrul Pavel Filip a înmînat, astăzi, drapelul de stat lotului naţional olimpic, care va reprezenta Republica Moldova la cea de-a 31-a ediţie a Jocurilor Olimpice de vară, organizată în oraşul Rio de Janeiro, Brazilia, în perioada 5 – 21 august.

Premierul i-a îndemnat pe sportivii moldoveni să dea dovadă de perseverenţă şi să reprezinte cu mîndrie Republica Moldova, subliniind că misiunea pe care o au este o onoare, dar şi o responsabilitate foarte mare. „Sînt sigur că ne veţi reprezenta cu cinste la Jocurile Olimpice şi veți depune absolut tot efortul pentru ca, prin rezultatele înregistrate, să provocaţi sentimentul de mîndrie antrenorilor şi tuturor cetăţenilor Republicii Moldova, care, la fel ca şi mine, cred cu tărie în talentul dumneavoastră, cred cu tărie în succesele care vor fi înregistrate”, a menţionat Pavel Filip.

Cu un mesaj de încurajare a venit şi Ministrul Tineretului şi Sportului, Victor Zubcu, care a specificat că autorităţile depun eforturile necesare pentru a susţine sportul de performanţă şi a facilita participarea reprezentanţilor Republicii Moldova la cît mai multe competiţii internaţionale. La rîndul său, Nicolae Juravschi, Președintele Comitetului național olimpic și sportiv, a mulţumit Guvernului pentru suportul acordat sportivilor şi Comitetului pentru buna organizare a activităţii şi crearea condiţiilor necesare pentru desfăşurarea antrenamentelor.

La sfîrşitul întîlnirii, Premierul le-a dorit sportivilor să înregistreze succese remarcabile, iar drapelul nostru să fie arborat la Rio de Janeiro cît mai des posibil. „Să ştiţi că ne mîndrim cu dumneavoastră, indiferent de rezultatele care vor fi înregistrate la această olimpiadă, pentru că sînteţi cei mai buni pentru noi şi sînteţi, de fapt, mîndria Republicii Moldova”, a conchis şeful Executivului.

Sportivii prezenţi la eveniment au dat asigurări că vor face tot posibilul ca să înregistreze rezultate bune şi să revină în ţară cu medalii şi locuri de cinste. „Vom depune tot efortul ca să reprezentăm ţara noastră la cel mai înalt nivel”, a accentuat Nicolae Ceban, portdrapelul Republicii Moldova la această ediţie a Jocurilor Olimpice.

Republica Moldova va fi reprezentantă la cea de-a 31-a ediţie a Jocurilor Olimpice de vară de 21 de sportivi, care vor concura la 8 discipline: atletism, natație, canoe, taekwondo, lupte, haltere, judo și tir cu arcul.

Reamintim că, în luna mai, Cabinetul de miniştri a aprobat o hotărîre prin care campionii olimpici vor fi premiaţi cu cîte 3 milioane de lei fiecare, medaliaţii cu argint vor fi răsplătiţi cu cîte 2,6 milioane lei, în timp ce deţinătorii medaliei de bronz vor primi cîte 2 milioane de lei. Sportivii care se vor clasa pe poziţiile IV – VIII, vor fi premiaţi cu sume de bani cuprinse între 200 mii şi 400 mii lei fiecare.

Sursa: Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului RM