PAVEL FILIP: PARTIDUL PRO MOLDOVA A FOST INREGISTRAT CU INCALCAREA LEGII

Partidul Democrat din Moldova cheamă în instanță de judecată Agenția Servicii Publice după ce instituția a înregistrat Partidul Pro Moldova. Pavel Filip, lider al PDM susține că acest lucru este ilegal din moment ce în țară există și alte organizații cu această denumire.

„Este o tentativă de a găsi dreptate din punctul nostru de vedere, cel puțin acesta mi-au spus colegii versați în acest domeniu. Această formațiune a fost înregistrată cu încălcarea legii. Legea spune foarte clar că, dacă o asemenea denumire deja este înregistrată și aparține altei organizații, ea nu poate fi oferită”, a declarat Pavel Filip în cadrul emisiunii „Moldova în Direct” de la postul public de televiziune Moldova1.

Potrivit președintelui formațiunii, în Republica Moldova, pe lîngă Partidul Politic Pro Moldova, există alte trei organizații care poartă aceeași denumire. „Din punctul nostru de revedere, oferind denumirea Pro Moldova pentru un partid politic, a fost încălcată legea. De aceea, ne-am adresat cu o cerere prealabilă către Agenția Servicii Publice. Ne-am adresat în același timp și către Procuratura Generală, dar am venit și cu o cerere către instanța de judecată. O să încercăm să găsim adevărul în instanță”, a adăugat Pavel Filip.

Pavel Filip afirmă că PDM își dorește ca înregistrarea partidului Pro Moldova să fie anulată. „Ar trebui să meargă încă odată pe altă cale cu altă denumire, odată ce legea spune că nu poți folosi aceeași denumire, dacă ea deja este atribuită unei alte organizații”.

La data de 22 iunie, Andrian Candu, lider al partidului Pro Moldova anunța că formațiunea este înregistrată oficial în Republica Moldova, după îndeplinirea tuturor cerințelor legale, fiind colectate mai mult de 6000 de semnături și constituite 23 de organizații teritoriale.

Sursa: IPN