PAVEL FILIP I-A MULTUMIT AMBASADORULUI ROMANIEI PENTRU CONTRIBUTIA VALOROASA IN DEZVOLTAREA RELATIILOR MOLDO-ROMANE

Prim-ministrul Pavel Filip i-a mulţumit Ambasadorului României la Chişinău, Marius Lazurca, pentru dedicaţia şi eforturile depuse de-a lungul mandatului său în Republica Moldova.

În cadrul întrevederii de rămas bun, Premierul a apreciat calitatea înaltă a activităţii diplomatului român în vederea impulsionării relațiilor de prietenie dintre cele două țări și asistența oferită în susținerea parcursului european al Republicii Moldova.

„Dialogul politic bilateral şi activitatea mecanismelor interguvernamentale menite să contribuie efectiv la aprofundarea cooperării între statele noastre au căpătat o intensitate şi o consistenţă fără precedent pe parcursul mandatului Dumneavoastră. Îmi exprim recunoştinţa pentru sprijinul valoros pe care România îl acordă cu generozitate Republicii Moldova, pentru susținerea politicilor de dezvoltare şi reformelor”, a menţionat Pavel Filip.

La rîndul său, Marius Lazurca a îndemnat Guvernul de la Chişinău să continue implementarea reformelor prioritare şi a Acordului de Asociere RM-UE. Ambasadorul României a dat asigurări că autorităţile de la Bucureşti vor susţine şi în continuare modernizarea Republicii Moldova şi crearea condiţiilor optime de trai pentru cetăţenii acesteia.

În timpul întrevederii, cei doi oficiali au făcut un schimb de opinii şi despre perspectivele de aprofundare a relaţiilor bilaterale, implementarea proiectelor comune, precum şi cooperarea în cadrul structurilor regionale şi internaţionale.

Totodată, discuţiile purtate au vizat proiectele implementate pe teritoriul Republicii Moldova cu suportul Guvernului de la Bucureşti, inclusiv construcţia gazoductului Iaşi-Ungheni, acordarea burselor pentru studenţii şi elevii moldoveni, dar şi oferirea asistenţei medicale urgente prin intermediul serviciului SMURD.

Marius Lazurca a fost numit Ambasador al României la Chişinău în martie 2010. La sfîrşitul anului trecut, acesta a fost decorat cu „Ordinul de Onoare” al Republicii Moldova.

Sursa: Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului RM