PATRU PERSOANE AU PRIMIT MANDATE DE AREST IN DOSARUL CORUPTIEI IN SISTEMUL MEDICAL

Patru persoane au primit astăzi mandate de arest de la Judecătoria Buiucani în dosarul trucării licitaţiilor în sistemul medical.

Potrivit Centrului Naţional Anticorupţie (CNA), este vorba de directorul Institutului de cardiologie (25 de zile arest la domiciliu); directorul Institutului Oncologic (30 de zile arest la domiciliu); directorul Spitalului de Urgenţă (25 de zile de arest în izolator) şi directorul unei unităţi din cadrul Ministerului Sănătăţii (25 de zile arest la domiciliu).

Totodată, cinci dintre persoanele reţinute în acelaşi dosar sînt în prezent spitalizate. Este vorba de directorul Spitalului Cahul, un om de afaceri, directorul Centrului Republican de Diagnosticare Medicală, prim-vicedirectorul Spitalului de Urgenţă şi directorul UCIMP.

16 persoane au fost reţinute de CNA miercuri într-un dosar de corupţie privind achiziţiile publice în sistemul medical. Astăzi, reţinuţii au fost escortaţi la Judecătoria Buiucani pentru a se decide asupra eliberării mandatelor de arest pe numele acestora.