PATRIARHUL RUSIEI KIRIL A OFICIAT O LITURGHIE ÎN FAŢA CATEDRALEI MITROPOLITANE DIN CHIŞINĂU

Mii de oameni, printre care şi conducerea ţării, au asistat în dimineaţă zilei de Duminică la un serviciu divin oficiat la Catedrala Mitropolitană “Naşterea Domnului” de Capul bisericii ruse Patriarhul Kiril, informează MOLDPRES.

Înaltul ierarh a oficiat slujba pe o scenă amenajată în scuarul Catedralei şi îmbrăcată în flori albe şi roz. Capul bisericii ruse a fost întîmpinat cu flori şi porumbei, iar slujba a durat peste trei ore. La finele liturghiei, Patriarhul Kiril a venit cu daruri pentru enoriaşi, dar şi pentru Catedrala mitropolitană. Credincioşii au primit iconiţe, iar pentru Catedrală a fost oferită o icoană adusă de pe muntele Athos.

La finele serviciului divin, Patriarhul a ţinut un discurs în faţa credincioşilor în care a reiterat că scopul vizitei sale la Chişinău este menţinerea tradiţiilor şi a unităţii creştine.

"Ne-am adunat aici nu pentru a discuta probleme politice, ci ne-am adunat ca un popor unit cu gîndul de a înconjura cu dragoste biserica creştină. Cea mai mare forţă a poporului moldav este puterea credinţei, acest sistem de valori care a venit la noi din veacuri şi nu a putut fi răpus de nici o forţă. Cred că în R. Moldova aceste valori ar trebui să se regăsească şi în practica politică pentru a evita conflictele între cetăţeni şi autorităţi. M-am rugat Domnului ca în R. Moldova să se liniştească confruntările şi cred că problemele economice care au dus la migraţie vor trece. Mă bucur că aici sînt politicieni din diferite partide, ei au venit aici pentru că ne uneşte credinţa, ea fiind cea mai puternică. Cred în veşnicia ce ne uneşte", a spus Patriarhul.

După liturghie, înaltul prelat va avea o întrevedere cu premierul Iurie Leancă. În după-amiaza zilei, agenda de lucru divin a Patriarhului Kiril a inclus o deplasare, cu elicopterul, la Tiraspol, pentru oficiere unei slujbe.